Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

El català, llengua comuna

|

- Publicitat -

El català pot esdevenir un actiu fonamental perquè els nouvinguts, els nous catalans, com ens agrada anomenar-los, puguin formar part de la nostra societat. El català pot esdevenir avui un element de cohesió fonamental, i una eina d’inclusió de la pluralitat de persones que contribueix a la cohesió social.

La nostra societat tendeix cada vegada més cap a formes multiculturals, però a la vegada, pot prendre la llengua pròpia com a eix vertebrador de la diversitat, com a eix d’aproximació dels qui han arribat abans, i dels qui han arribat després.

Publicitat

Precisament per això és tant important parlar sempre en la nostra llengua als nous catalans, en la mesura que aquesta actitud esdevé un recurs clau per evitar la discriminació i ajudar-los a treure l’estigma d’immigrats, perquè esdevinguin, ni que sigui simbòlicament, ciutadans. És per això que el dia de Sant Sordi d’enguany, 21 entitats organitzarem a la Plaça Catalunya de Barcelona l’acte El català, llengua comuna, en què al llarg del dia diferents grups de diferents orígens es trobaran prenent com a marc de la llengua, nexe d’unió entre els diferents participants. Us convidem a assistir-hi. Podeu trobar més informació al web de la Plataforma per la Llengua.

 

Marti Gasull

Plataforma per la Llengua

www.plataforma-llengua.cat

Publicitat

Opinió

Minut a Minut