Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El començament de curs i la llengua catalana

|

- Publicitat -

Estem davant d’un nou curs escolar i des de la Plataforma per la Llengua volem alertar de la possibilitat que el català deixi de ser la llengua vehicular dels ensenyaments a primària. El fet que s’hagi obert la possibilitat d’impartir una matèria no lingüística en llengua castellana obre una escletxa molt preocupant, a parer nostre.

Sabem perfectament que la presència de la llengua catalana a les escoles, recula. Un cert relaxament i l’aparició de noves realitats lingüístiques en els centres i a l’entorn no afavoreixen la nostra llengua. Precisament ara, calia fer una aposta decidida per donar un nou impuls a la immersió lingüística en llengua catalana i dir, sense cap ambigüitat, que el català és la llengua vehicular de tots els ensenyaments, la llengua de relació entre el professorat, els pares i la llengua de l’administració dels centres. També, i això és molt important, la llengua de les activitats extraescolars i del lleure.

Publicitat

L’administració ha delegat en els equips de mestres la responsabilitat de decidir el paper que les llengües han de tenir en els currículums escolars. Si abans hem manifestat la nostra preocupació per la decisió de l’administració, des de la Plataforma per la Llengua volem manifestar, també, la nostra confiança en els mestres de Catalunya els quals, coneixedors com són de la necessitat de reforçar la llengua del país com a factor clau d’identitat i de cohesió social, estaran, com sempre, a l’alçada de les circumstàncies.

Bon inici de curs

Teresa Casals
Plataforma per la Llengua
www.plataforma-llengua.cat

Publicitat

Opinió

Minut a Minut