Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Nou Secretari de Política Lingüística

|

- Publicitat -

La setmana passada va prendre possessió del càrrec el nou Secretari General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya. Bernat Joan i Marí substituirà Miquel Pueyo, que ha estat nomenat delegat del Govern a Lleida.

Bernat Joan i Marí és eivissenc, doctor en filologia catalana, escriptor i assagista. També és un expert en sociolingüística i, des de l’any 2003, forma part del Consell Social de la Llengua Catalana a les Illes Balears.

Publicitat

Des de l’any 2004 fins al passat mes de juny ha estat diputat al Parlament Europeu per la coalició Europa dels Pobles. Durant la seva estada a Europa com a parlamentari, en representació d’Esquerra Republicana de Catalunya, ha presentat diverses iniciatives en favor de la llengua catalana.

Esperem que la seva experiència europea serveixi perquè la llengua catalana sigui finalment reconeguda com una llengua més i amb els mateixos drets que les altres presents en el Continent.

També confiem que el nou Secretari impulsi la presencia del català en sectors fins ara impermeables com ara el cinema, la justícia o l’etiquetatge.

És indubtable que cal un replantejament de les situacions d’ús del català, en especial dels usos interpersonals, amb campanyes adreçades als catalanoparlants, que som els responsables, juntament amb el Govern, de la situació de la nostra llengua. Cal tenir present que una llengua serveix per allò que els seus parlants volen que serveixi i que només es mor quan els seus parlants l’abandonen.

Carme Forcadell
Plataforma per la Llengua
www.plataforma-llengua.cat  

Publicitat

Opinió

Minut a Minut