Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Mobilitat universitària i país d’acollida

|

- Publicitat -

A ningú no se li escapa la importància que té la llengua catalana com a vehicle d’expressió en la transmissió de coneixements i en els intercanvis interpersonals a les nostres escoles i als nostres instituts.

És per això que, des de la Plataforma per la Llengua vetllem, conjuntament amb d’altres entitats i col·lectius, per intentar que el català no reculi ni una mica en els nostres centres. Tasca veritablement difícil però imprescindible si volem que tots els ciutadans de Catalunya coneguin la nostra llengua i puguin expressar-s’hi.

Publicitat

Hem parlat de les escoles de Primària i de Secundària però el sistema educatiu contempla, també, la universitat. Cal estar amatents per assegurar que la llengua catalana ocupi, a les universitats, el lloc que li pertoca com a llengua pròpia del nostre país. Per què? Doncs perquè és a les universitats on s’aprenen els vocabularis específics de les professions que els futurs llicenciats hauran d’exercir emprant el català com a llengua de relació i també perquè és a les universitats on s’elaboren i s’usen els vocabularis científics específics que donen prestigi a la llengua i la capaciten per a la seva internacionalització.

Gràcies als programes d’intercanvi entre universitats és cada vegada més gran el nombre d’estudiants de tot el món que visita les nostres universitats i hi fa una estada més o menys llarga.

Aquests estudiants entren en contacte amb les nostres formes de vida, amb la nostra cultura i la nostra llengua. És així com enriqueixen el seu bagatge cultural i es fan càrrec dels avantatges de la internacionalització.

La Plataforma per la Llengua, d’acord amb els seus objectius i conscient de la importància de mantenir la presència del català, també, en l’àmbit universitari, ha col·laborat amb el Comissionat d’Universitats i Recerca i amb els serveis lingüístics universitaris per oferir als estudiants estrangers que ens visiten una acollida lingüística, cultural i lúdica en el marc dels actes que, sota el nom de “Festa means party”, es venen celebrant des del passat dia 20 d’octubre.

L’experiència ha estat molt gratificant i útil.

Teresa Casals
Plataforma per la Llengua
www.plataforma-llengua.cat

Publicitat

Opinió

Minut a Minut