Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Compartim

|

- Publicitat -

La Plataforma per la Llengua va participar a la taula rodona Conversas con que, amb el suport de la vicepresidència Da Igualdade E do Benestar de la Xunta de Galicia, van tenir lloc els dies 30 i 31 del passat mes de gener als departaments de Filologia de les universitats de Santiago i de A Coruña.

Va ser una bona ocasió per compartir amb els companys de Galícia, Euskadi i País Valencià objectius i estratègies per organitzar o consolidar el voluntariat lingüístic. Tots vam coincidir que calia no perdre de vista la importància que la llengua pròpia té per als pobles que la parlen. Així com també que el foment de programes de voluntariat obre un camí per a la construcció d’un altre món millor i possible.

Publicitat

L’objectiu final dels programes de voluntariat lingüístic és augmentar el nombre de parlants de cada una de les llengües pròpies de cada territori. Vam poder comprovar que la situació és diferent a Catalunya, Galícia, Euskadi i al País Valencià. Una diferència que cal remarcar és que, a Euskadi els programes de voluntariat no es materialitzen amb la formació de parelles sinó que es formen petits grups de quatre o cinc persones. Una altra característica és que tots els membres del grup han après l’eusquera, però sovint no tenen ocasió de parlar-lo en una situació real. Per això es potencia que es trobin en una situació favorable per al seu ús.

Vam constatar, també, que tots plegats tenim molta feina per fer. És veritat, però, que alguns en tenen més que els altres perquè la seva situació de sortida és més precària. Ens vam comprometre a compartir materials, dubtes, il·lusions i èxits perquè, si fem la feina ben feta, segur que arribaran.

Teresa Casals
Plataforma per la Llengua
www.plataforma-llengua.cat

Publicitat

Opinió

Minut a Minut