Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El Govern espanyol ha creat el Consell de les Llengües Oficials

|

- Publicitat -

El passat dia 6 de juliol, el Govern espanyol va aprovar un decret per crear el Consell de les Llengües Oficials en l’Administració General de l’Estat i l’Oficina per a les Llengües Oficials. Aquest Consell estarà format per representants de tots els ministeris, però també s’ha convidat als governs autonòmics a participar-hi.

És una iniciativa per garantir l’ús de les llengües cooficials com a vehicle de relació amb l’Administració General de l’Estat. Es tracta d’assegurar que els ciutadans i ciutadanes que parlin llengües cooficials en els diversos territoris de l’Estat puguin exercir el seu drets lingüístics i es puguin adreçar a les diverses administracions de l’Estat en la llengua que vulguin.

Publicitat

Aquest Decret reconeix d’una manera clara i contundent el plurilingüisme de l’Estat espanyol i preveu mecanismes per poder-lo exercir. Però caldrà vigilar-ne el compliment i que no acabi sent paper mullat, com moltes altres iniciatives en favor de les altres llengües de l’Estat. Creiem que el Govern català ha de participar en aquest Consell de les Llengües i fer-ne difusió perquè tots els ciutadans i ciutadanes que vulguin usin el català per relacionar-se amb l’Administració de l’Estat. Aquesta serà una altra manera de demostrar que volem viure plenament en català.

Carme Forcadell
Plataforma per la Llengua
www.plataforma-llengua.cat 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut