Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Totes les cerveses de ca nostra ja són en català!

|

- Publicitat -

Repetim: Les cerveses de ca nostra ja són TOTES en català. El TOTES, així en majúscula, perquè totes les cerveses catalanes, entenent també les que tenen un fort arrelament al nostre país, ja estan etiquetades en català (o si més així mateix hi ha el compromís ferm). I una dada més; l’any 2001 només n’hi havia una. Un autèntica capgirada.

Primer van ser les Cap d’Ona i algunes marques blanques de supermercats, després va venir Opcinatura i la Xibeca de la Damm i en acabat la Moritz, la veritable revolució del mercat; una empresa que actuava sense complexes amb el català amb tota normalitat, una imatge moderna i amb un creixement de vendes espectacular. A partir d’aquí, i d’aquest èxit inqüestionable, totes les noves marques que es creaven ho feien ja per defecte en català (Glops, Rosita…) i així s’hi va afegir també la Damm, la gran empresa del nostre país, amb l’Estrella, i cada cop amb més productes normalitzats. I ara… ara finalment… San Miguel ens omple de goig comunicant a la Plataforma per la Llengua, després de 8 anys de campanya cervesera, que abans de la primavera de l’any vinent (2008) ja tindrem les primeres San Miguel al mercat en català.

Publicitat

I és que deixem-nos d’orgues, per fi les empreses cerveseres del nostre país han abandonat les ideologies nacionalistes de caire espanyolista, les pors i històries personals, i han fet el que cal fer, entendre el mercat, respectar el consumidor i procurar els màxims beneficis. I això vol dir: Etiquetar en català. Simplement! Com ha de ser.

Bernat Gasull
Plataforma per la Llengua
www.plataforma-llengua.cat  

Publicitat

Opinió

Minut a Minut