Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

TV3 al País Valencià: una qüestió de drets humans

|

- Publicitat -

Creiem que toca parlar del tema del tancament de les emissions de TV3 al País Valencià. És evident que se n’ha vessat molta tinta, però també ho és el fet que es tracta d’una nova coacció a la llibertat d’expressió, i en aquest cas ja no parlem pas només de llengua, sinó també de drets humans.

Avui dijous, si no hi ha cap canvi, serà clausurat el primer repetidor, el Carresqueta, a l’Alacantí. Amb aquest tancament, l’Estat espanyol, a través de la Generalitat Valenciana, està incomplint un tractat internacional que va signar, en concret l’article 11 punt 2 de la Carta de les llengües regionals i minoritàries.

Publicitat

Considerem molt greu que l’Estat espanyol no compleixi els seus tractats internacionals, perquè és precisament l’Estat espanyol el responsable d’aquests fets de coacció de la llibertat d’expressió a nivell internacional. A més a més, està discriminant uns ciutadans i ciutadanes que al dia d’avui viuen sota les seves fronteres. És per tot plegat que la Plataforma per la Llengua està fent mobilitzacions en favor de la recepció de TV3 al País Valencià, i a la vegada demana, també, que tots els canals balears, valencians i andorrans en català es puguin veure a casa nostra per tal d’afavorir l’extensió social de la llengua i la reciprocitat lingüística amb aquests territoris.

 

Marti Gasull

Plataforma per la Llengua

www.plataforma-llengua.cat

Publicitat

Opinió

Minut a Minut