Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Presentat el triple enfrontament entre el País Basc i Catalunya del 27 i 28 de desembre

|

- Publicitat -

Ja es poden aconseguir les entrades pel partit de San Mamés
 
La Federació Catalana de Futbol ha presentat aquest migdia al Museu Colet el triple enfrontament entre el País Basc i Catalunya, que es disputarà el cap de setmana del 27 i el 28 de desembre a terres basques. Les seleccions catalanes absolutes de futbol masculí, futbol femení i futbol sala masculí s’enfrontaran a les basques en diverses localitats de Biscaia.

Un dels plats forts serà el partit que jugaran les seleccions absolutes de futbol masculí. El matx es disputarà el diumenge 28 de desembre a les 20.30h al nou estadi de San Mamés, amb capacitat per 50.000 espectadors. Per aquest partit, l’afició catalana ja pot aconseguir les entrades, a un preu únic de 23€ que és per la zona de Tribuna Sud. De moment, se n’han reservat 10.000 però si el ritme de venda a Catalunya és bo, n’hi haurà més a disposició dels aficionats que vulguin desplaçar-se a Bilbao a animar la selecció catalana. Serà la tercera vegada en els últims 10 anys que Catalunya i el País Basc s’enfrontin en un partit. En les dues ocasions anteriors, el partit va acabar amb empat: 2-2 al Camp Nou l’octubre del 2006 i 0-0 a San Mamés el desembre del 2007.
Paral·lelament, hi haurà dos enfrontaments basco-catalans. El primer serà de futbol sala masculí i es disputarà el dissabte 27 a les 16.15h a Santurtzi. El segon, de futbol femení, serà el mateix dia a les 18.30h a Barakaldo. Per cadascun d’aquests partits, el preu de les entrades serà de 5€.

Publicitat

Sobre el partit, n’han parlat els protagonistes. El president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies, ha confirmat que l’any que ve es disputarà el partit de tornada al Camp Nou i ha exposat que “havíem parlat amb seleccions com Rússia, Croàcia, Suècia i Suïssa, però feia temps que perseguíem la possibilitat de tornar a jugar contra el País Basc”. El dirigent federatiu també ha recordat que “a dia d’avui l’única via per jugar més partits i oficials és tirar endavant el projecte polític de país”.

El Secretari General de l’Esport, Ivan Tibau, ha assegurat que el president de la Generalitat Artur Mas i el lehendakari basc Iñigo Urkullu assistiran el partit i ha afegit que “les aficions de Catalunya i el País Basc compartim moltes coses i molts objectius”.

El seleccionador masculí Gerard López ha afirmat que “Catalunya està vivint un moment històric i és un privilegi poder jugar a San Mamés, on l’afició basca viu molt intensament aquests partits”. Gerard també ha afegit que “jo ja he dit moltes vegades que si hagués pogut triar, jo hauria escollit defensar la selecció catalana. Tant de bo algun dia els jugadors que el dia 28 jugaran amb la selecció catalana tinguin l’oportunitat d’escollir si volen jugar competicions oficials amb la catalana o amb l’espanyola”.

Per la seleccionadora femenina Natàlia Arroyo “és un luxe poder participar d’aquest triple enfrontament. Hem de celebrar-ho i assumir el repte de competir i guanyar”.

Finalment, el seleccionador de futbol sala masculí Santi Gea ha valorat molt positivament “l’interès de tots els jugadors de disputar aquest partit. Tots els convocats seran jugadors de primera divisió i confiem en guanyar”.

El dilluns o el dimarts de la setmana dels partits es farà pública la convocatòria de la Selecció Catalana. El seleccionador català Gerard López ha deixat clar que comptarà “amb els millors jugadors” per enfrontar-se a la selecció basca.

Podeu consultar el dossier informatiu de la FCF.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut