Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

De mica en mica…

|

- Publicitat -

Benvolgut Pere,

Publicitat

Ja t’ho deia, amic meu. No estem tan sols en aquesta Península d’intransigents, carpetovetònics i rucs, com tu dius sovint. Si preguntem als espanyols, responen amb normalitat: gairebé la meitat (43%) estan a favor d’un referèndum per a Catalunya, segons una enquesta de l’Ara. I he fet una recerca ràpida de notícies de successos a Internet i crec que no hi ha hagut cap agressió als enquestadors… T’imagines que sí que n’hi hagués hagut? Mans quietes, Pere.

Un resultat immillorable aquest 43%, oi? Llàstima que Junts pel Sí no governi Espanya, que si no ja hagués tirat pel dret i convocat una consulta…

Espero, estimat Pere, que amb aquesta enquesta de l’Ara s’esvaeixin alguns dels prejudicis que tens respecte als ciutadans de la resta de l’Estat. Sé que serà difícil, que com tu dius “retenir un país en contra de la seva voluntat els hi mola”, i que tu aquí hi veus més el cinquanta i pico que no pas l’altre quaranta i escaig, però m’és igual. Ja saps que jo no em rendeixo.

Però hi ha coses que no tenen perdó. Has vist els resultats a Andalusia? Prop d’un 70% en contra de deixar votar els catalans. Quina poca vergonya! Anys i panys rebent els nostres diners, que tants esforços ens costen d’aconseguir, perquè ara no ens deixin ni decidir. I que els dediquin a “la paguita”. Mentrestant al bar, com deia en Duran. Ai Pere, no em vull imaginar com estàs ara mateix, però a mi tot això em treu de polleguera.

Bé. Però podem dir que 1 de cada 3 andalusos i gairebé 5 de cada 10 espanyols ens deixarien votar. Siguem positius Pere! La Susanita no ha aconseguit imposar-se!

Martí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut