Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

2014: l’horitzó de l’esperança!

|

- Publicitat -
Catalunya és una nació forjada des de fa més de mil anys, que ha viscut èpoques de gran esplendor com en temps del rei Jaume I que va conquerir València i Mallorca, però des de la derrota de 1714 s’ha negat el ple reconeixement polític de la personalitat diferenciada de Catalunya. No s’ha reconegut ni deixat exercir el dret a decidir el que volem ser com a poble.
 
Ens hem passat anys i anys reivindicant que l’estat Espanyol satisfaci, d’una vegada per totes, les nostres aspiracions politiques. L’últim i definitiu intent va ser la confecció i posterior aprovació d’un raquític Estatut de Catalunya. Hem tancat definitivament la única porta que quedava en l’ intenció de crear una Espanya asimètrica, federal, plurinacional. Però, quines aspiracions tenim?
I es aquí on em de parlar tots el catalans ben clar, tant de portes endins com de portes enfora. Si volem il·lusionar i motivar la ciutadania hem de plantejar i reivindicar objectius clars i concrets. Per tant, és necessari aixecar el sostre de les nostres aspiracions col·lectives i plantejar-se clarament l’horitzó de la independència.
 
La independència es un acte de sobirania plena. Si la sobirania recau en el poble, aquest és qui ha de dir que vol i com ho vol. És el poble qui ha de prendre aquesta decisió.
Tinguem clar aquest concepte, el pobles no demanen la independència, la exerceixen.
 
I sobretot, no ens podem deixar endur per la por de no poder assolir els nostres objectius com a país. Amb il·lusió, fermesa, tenacitat i convicció ho aconseguirem.
 
Fem entre tots que l’any 2014 sigui recordat no tan sols pel 300 aniversari de la caiguda de Barcelona en mans de les tropes borbòniques, si no per l’any de l’alliberament definitiu de la nació Catalana. Una Catalunya que finalment podrà ser políticament justa, socialment lliure i econòmicament prospera.
Publicitat

Opinió

Minut a Minut