Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Esquerra….. , i el dia després de la conferència.

|

- Publicitat -
Hores d’ara, el terratrèmol ja ha esdevingut. !!! 
A partir d’aquest dilluns els hi tocarà a tota la direcció d’Esquerra, i dic a tota la direcció, gestionar el resultat de la conferència realitzada aquest passat dissabte. El missatge esdevingut es clar : La militància avala la direcció d’Esquerra, però l’adverteix sobre el pacte de govern.
Una primera lectura que es pot treure donat el resultat que s’ha produït, en algunes esmenes presentades pel EI i en menor mesura per RCAT, es el desencís de part de la seva militància, per la gradual i significativa pèrdua de credibilitat programàtica del partit, un cop signat l’Acord d’Entesa.
Hi han alguns punts basics, que no és van incloure en l’acord de govern fet juntament amb el Partit Socialista i amb Iniciativa al seu dia, i que molts militants d’Esquerra consideren prioritaris per continuar creixent i aglutinar una majoria social per aconseguir fites molt més ambicioses de les que s’han produït fins ara.
Tots recordaríem algunes icones proclamades pel esquerra, de no fa tant de temps ( Publicació de balances fiscals, redacció d’una nova Llei Catalana de Referèndums, llei de política lingüística, etc ).
Potser si Esquerra s’atrevís recuperar i reivindicar dins del govern d’Entesa, alguna de les promeses descrites anteriorment, explicades i demanades reiteradament durant molt de temps pels seus dirigents, recuperaria part del crèdit perdut, dins del seu electorat i per descomptat dins de la seva pròpia militància.
Continuarem tots plegat expectants del que pugui passar els propers dies o setmanes.
De ben segur que el debat dins d’Esquerra serà molt més viu a partir d’ara.
Publicitat

Opinió

Minut a Minut