Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

En un país normal i insídies.

|

- Publicitat -

Quasi tothom coneix país petit de Lluís Llach. Som un poble, una nació, un país; però no un estat, perquè jurídicament Catalunya no existeix com a nació encara que és una formació social històrica organitzada com a unitat política amb característiques pròpies.
Votar és natural, conforme els sistemes polítics de les nacions democràtiques i, és comprensible voler decidir el futur del teu país. Però el govern d’Espanya no ens vol deixar votar, ni vol reformar la Constitució de 1978. Espanya no és un país normal. La crònica de les insídies és tan llarga que ompliria llibres sencers.
El procés de Montjuïc, Casas Viejas, la repressió franquista, les amenaces i la por contra el procés per aconseguir la independència de Catalunya. Són només una breu relació de les coses que han fet per fer mal gent normal que no ha volgut un país normal, on la democràcia fos la base de les relacions socials.
José Utrera Molina, és un d’aquests individus normals que mai ha volgut un país normal. Utrera, era secretari general del Movimiento (Movimiento Nacional o Falange Española) i ministre en el govern de Francisco Franco, el cabdill per la gràcia de Déu i dictador d’Espanya durant dècades. Utrera és sogre de Gallardón, ministre en l’actualitat del govern del PP que ha fet la Llei d’avortament més reaccionaria d’Europa.
Utrera continua defensant el règim franquista; existeix una entrevista en la Fundació Francisco Franco, subvencionada pel govern d’Espanya:
http://www.fnff.es/Entrevista_a_Jose_Utrera_Molina_143_c.htm
Catalunya vol ser un país normal i per això vol votar democràticament per ser-ho i per construir una societat sense insídies.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut