Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Ciudadanos, el nom no fa l’essència

|

- Publicitat -

El 7 de juny de 2005 apareix el primer manifest de Ciudadanos creat per alguns intel·lectuals.  
Ciudadanos diu que la llibertat i la igualtat de les persones està per davant de les llengües i les banderes. Que els drets no són dels territoris, si no dels ciutadans. Proclamant un rebuig a qualsevol caràcter d’identitat nacional. Denuncien l’abús dels nacionalismes. Diuen no al nacionalisme, no a tots els nacionalismes.
Rivera, advoca per una Espanya uninacional, d’una única nació. El seu eslògan a Espanya és “Juntos Podemos” i  el partit passa a dir-se “Movimiento Ciudadano”. Ciudadanos vol regenerar la política i aposta per tancar el model autonòmic i blindar les competències exclusives de l’Estat. Ciudadanos parla d’una Espanya plural, però unida.
Ciudadanos està per la monarquia constitucional com a forma de govern, es cataloga com d’esquerra no nacionalista, partidària del liberalisme progressista i del socialisme democràtic amb una defensa dels drets individuals i dels drets socials.
Ciudadanos diu que l’actual generació, no ha de retre comptes del passat, ni ha de situar-se en un bàndol determinat.
Ciudadanos diu que en els mitjans catalans es poden trobar exemples de manipulació molt freqüent.
Vist tot plegat, Ciudadanos, és un poti-poti, un desgavell d’idees contradictòries que té per objectiu la confusió, la utilització del desori amb mètodes emotius i irracionals per estimular els sentiments dels ciutadans cap a l’acceptació de programes contraris als proposats. De fet, Ciudadanos obra de manera fraudulenta, enganyosa, falsa i, per tant, el nom no fa l’essència.
Veiem algunes contradiccions: 1. Els drets són dels ciutadans, no dels territoris. Però els territoris estan habitats per ciutadans que tenen drets individuals i col·lectius com a poble, ciutadans que parlen una llengua i s’identifiquen amb una identitat nacional que té com a símbols les banderes.
2. Si es proclama un veritable rebuig a tots els nacionalismes, a qualsevol identitat nacional, bandera, etc. Aleshores per què només van contra el nacionalisme català i la llengua catalana i van amb banderes espanyoles i proclamant que Espanya és uninacional?
3. Si volen regenerar la política, hauríem de veure els orígens, l’evolució i la formació dels representants de Ciudadanos?
Els Ciudadanos no són ciutadans. 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut