Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Societat Civil Catalana!?

|

- Publicitat -

El nacionalisme espanyol és tan simpàtic, ens estima tant, que necessita demostra el seu amor amb agrupacions o grups com Ciudadanos, Dolça Catalunya o Societat Civil Catalana.
 Aquesta última, en el seu manifest utilitza els arguments com que ens ha anat bé amb el procés constitucional i l’entrada a la UE, i que Catalunya ha de ser cap d’una Espanya moderna i europea. Els de la Societat Civil Catalana tenen la intenció de recuperar el sentiment hispànic dels catalans, però el que no s’entén és que vulguin visualitzar els ciutadans silenciats que són majoria social.
Tampoc s’explica el respecte a la pluralitat, perquè resulta que la dia Societat només escriu en català el seu nom i tota la resta està en castellà.
Altres preguntes són els profunds vincles que ens uneixen. I què té a veure la creació de la nació catalana amb el projecte d’Europa (Com si fos un impediment a aquest!?). I perquè creuen que en la futura República Catalana no existiria un estat de dret i unes llibertats individuals.
El nacionalisme espanyol ens fa el cant de les sirenes i, ens diu que defensen una Espanya que faci seves totes les llengües i cultures!? I al mateix lloc ens explica que procuraran no sé què amb l’ensenyament!
Els de la Societat ens diuen que Catalunya està oprimida!? I que els catalans no volen sentir-se estrangers en la seva terra!? I tot plegat, ho manifesten amb data de 23 d’abril!?
El Punt Avui d’avui, ens ha recordat la història, abonats al No d’Espanya. No, al memorial de greuges donat a Carles III de 1760. No, a altre donat a Alfons XII en 1885. No, al projecte d’Estatut de 1919. No, a l’Estatut de 1932, el qual va ser retallat. No, a l’Estatut de 1979, el qual va patir altre retallada en 1979 després d’una dictadura que va anul·lar el de 1932. No, a l’Estatut de 2006, que va ser retallat dos cops. No, a la petició de consulta de 2014.
En Rajoy (PP), va dir que la democràcia és l’imperi de la llei, i la consulta no hi cap. Però el que no va dir el senyor és que pot haver llei i no pot haver democràcia, perquè les dictadures tenen lleis i són molt poc democràtiques.
En Rubalcava (PSOE), va dir que l’independentisme és populisme insolidari i que estava contra el dret d’autodeterminació perquè no té cabuda en cap Constitució perquè estava concebut per marxar!? No en sé gaire, però el dret d’autodeterminació apareix en la carta de les Nacions Unides, encara que alguns diuen que només s’aplica a les nacions i no als pobles!? Però la declaració dels drets humans de Nacions Unides diu que tot poble té dret a lliure determinació. De fet, existeix el pacte internacional dels drets civils i polítics de les Nacions Unides on tots els pobles tenen dret a l’autodeterminació i és de l’any 1966.
Sigui com sigui, és interessant que el socialisme o la socialdemocràcia, facin de comparsa del nacionalisme espanyol més ranci.
En Rosa Díaz, va dir que venia d’una terra on s’ha matat molt per les identitats. I que els catalans no nacionalistes viuen oprimits.
Ens hem de preguntat quan s’ha matat a Catalunya per identitat i de quina opressió estem parlant. També cal dir, que els catalans no nacionalistes catalans, si són nacionalistes espanyols o què. De fet, la senyora, ens acusa de reaccionaris, antieuropeus i hispanofòbics!?
Catalans! Que el nostre Parlament faci el que ha de fer, que no és una altre cosa que el nostre desig per ser un estat nació. Que el nostre govern i grups polítics que donen suport a la independència o al dret a decidir, facin el que han de fer, que és donar-nos l’oportunitat de poder votar, de poder expressar-nos en llibertat, en democràcia i pacíficament. Que el nostre govern vagi endavant amb la Llei de consultes i en l’Agència Tributària de Catalunya.
Catalans! Nosaltres també tenim feina, hem de demostra qui és la majoria aquí altre cop, hem de fer mobilitzar-nos per l’onze de setembre del present. Hem de reunir-nos al matí a totes les places grans dels municipis i, a la tarda, hem de fer la be baixa de via, votar i victòria.
Hem de continuar per poder fer la consulta i hem de seguir amb el dret de petició o dret a la independència, perquè si no podem votar, donem el nostre suport a la declaració unilateral per la llibertat de Catalunya.
Catalans! Decidim!

Publicitat

Opinió

Minut a Minut