Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Abstencions, Vot ocult i, Nacionalismes

|

- Publicitat -

1. Els regidors/Ajuntaments amb majoria absoluta del PSC-PSOE, per una part van fer abstenció en les votacions de suport al 9-N i, per altre, van votar no, etc.

En l'Ajuntament de Badalona, la moció a favor de la consulta ha estat aprovada gràcies al conjunt de l'oposició (Fins i tot amb el vot a favor del PSC-PSOE).

Publicitat

Tot i això, aquestes victòries, poden no garantir que els alcaldes o els ajuntaments amb majoria del PP, o del PSC-PSOE, que hagin votat a favor de la consulta, facilitin aquesta.

L'abstenció em sembla com Ponç Pilat rentant-se les mans.

2. Alguns parlen que en el cas de que es faci la votació, podria ser que guanyés el no. Diuen que hi ha molt vot ocult. És aquesta la majoria silenciosa que no es manifesta, que el dia de les eleccions, anirà a votar no? És possible que hi hagi ciutadans catalans que no s'expressin per una cosa o altra o, que veient la transcendència de la votació, vagin a votar, i votin no?

Seran aquests 500000 indecisos que algunes entitats sobiranistes volen convèncer?

Certament, tenim gent a Catalunya que veu segons que i diu “madre mia”. Què succeeix? Com és possible que ciutadans de Catalunya ignorin que passa al lloc on viuen?

Es pot ignorar el dèficit en economia, educació i govern com a conseqüència del dèficit econòmic amb Espanya i de l'ofensiva nacionalista espanyola contra la llengua catalana i tot el que representa Catalunya?

Hem de conscienciar a la tercera edat perquè si no ens pot passar com a Escòcia? Hem de guanyar a la por, perquè aquesta ha estat el joc brut de l'estat espanyol pel que fa a les pensions? Serà que l'estat espanyol no ha tret diners del fons de pensions per altres coses?

3. Altres parlen de que tots els nacionalismes són iguals. Això es pot comprendre des de el punt de vista d'alguna esquerra espanyolista, de segons quin comunisme o des de l'anarquisme. Tot i així, és no conèixer quan neixen els nacionalismes en la història de la humanitat:

http://www.buxaweb.com/historia/temes/contemp/nacionalismes.htm

I la diferència entre un nacionalisme català de caràcter democràtic parlamentari o liberal i, els nacionalismes radicals tipus italià o alemany:

http://www.buxaweb.com/historia/temes/contemp/feixismeitalia.htm

http://www.buxaweb.com/historia/temes/contemp/nazismealemany.htm

El cas del nacionalisme espanyol, aniria des de la lluita entre absolutisme i liberalisme, amb una estabilitat o caciquisme, que patiria dues dictadures militars de tipus feixista (Un cabdill, un partit i sense democràcia parlamentària) com la de Primo de Rivera i Francisco Franco:

http://www.iesmontilivi.net/arees/Ciencies%20Socials/web/2Bat/HistoriaComuna/apunts/02%20EstatLiberal/02%20Pol%C3%ADtica-general%20Ferran%20VII%20i%20carlisme/formacio%20estat%20liberal.pdf

http://www.slideshare.net/salvavila/liberalisme-i-nacionalisme-17891870-presentation

http://blogs.sapiens.cat/socialsenxarxa/etiqueta/caciquisme/

http://www.historiasiglo20.org/HE/12b-1.htm

http://socials.iesjuniperserra.net/ha_Espanya/crisiRestauracio/Resum_Dictadura_Primo.pdf

http://www.buxaweb.com/historia/temes/escat/franquisme.htm

Com deia, segons quina esquerra espanyolista, com segons quin comunisme (Per descomptat, el nacionalisme espanyol autoritari i feixista també ho fa), vol comparar el nacionalisme català amb altres nacionalismes totalitaris i això és fals.

També seria un error veure el nacionalisme com a creació de la burgesia exclusivament, o com a divisió de la classe obrera, perquè el nacionalisme i, més en l'actualitat, és transversal i, perquè la classe obrera ja no és el proletariat encara que segueixi existint la plusvàlua.

En el cas que com l'anarquisme, no es cregui amb un estat perquè aquest es basa en una institució coercitiva o que afecta la llibertat individual:

http://www.alcoberro.info/V1/anarquisme1.htm

http://www.alcoberro.info/V1/anarquisme2.htm

http://www.fideus.com/corrents%20-%20anarquisme.htm

Hauríem de pensar, que un nacionalisme espanyol, reprimeix la llibertat col·lectiva d'un poble, d'una nació com Catalunya i, que sense una igualtat nacional, mai podrà existir una igualtat social.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut