Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Votar i Votar

|

- Publicitat -

En aquest país, els ciutadans tenen el vot com a única manera executiva per expressar el seu pensament polític.

Altres maneres de participació ciutadana són les manifestacions col·lectives, el compromís social en associacions, entitats, etc.

Publicitat

Sempre he votat. Vaig participar en la consulta de Pineda per la independència. Vaig fer-ho també en el multi-referèndum per via internet. He estat en manifestacions com el No a la Guerra i en alguna de vaga general, així com en la manifestació contra la sentència del Tribunal Constitucional de juliol de 2010 i en els onzes de setembre reivindicatius de 2012, 2013 i 2014.

Què faré el 9-N? Votar. I fer-ho pel Sí-Sí.

És evident que aquesta no és la consulta que la majoria volíem. També ho és, que en el mateix govern català hi ha gent contraria a la política del M.H.P vist les continues declaracions que fan.

Hem de participar, perquè aquesta és l'escletxa legal espanyola que tenim de moment per fer-ho perquè el govern espanyol i el nacionalisme espanyol són poc democràtics.

Tornaré a votar en cas d'unes eleccions plebiscitàries amb candidatura única i per la independència i, el més raonable seria que participessin tots els partits a favor d'aconseguir l'estat nació català.

En el cas de no aconseguir-se aquesta llista única amb únic programa, tornaré a votar en unes eleccions autonòmiques el partit català que tingui la independència com a objectiu i en el que tingui més confiança que ho farà.

Tot i això, manifesto que alguns no tenen vergonya com han perdut el temps vist el dèficit fiscal que patim els catalans i l'ofensiva nacionalista espanyola contra la nostra identitat i institucions.

Si aconseguim la independència, haurem de continuar votant i votant i comprometen-nos en trobar millors models de participació ciutadana en el govern de Catalunya i també en l'àmbit municipal o de ciutat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut