Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Un mal govern per a la independència?

|

- Publicitat -

Em sembla que l'actual govern de Catalunya és un mal govern per a la independència. Per què? Podria dir que ha dilatat massa el procés cap a la transició nacional.

També puc argumenta, que és força estrany que un govern que diu que és partidari de la independència, estigui en una coalició amb un partit que segueix una aposta pel federalisme i que formi part del mateix govern. És més diria que és poc freqüent veure tantes declaracions en contra de la independència des de el mateix govern i encara creure a aquestes dates i veient el que tothom ha vist, com alguns parlen d'autogovern i de una nova bilateralitat entre Catalunya i Espanya, o d'un encaix, d'una federació o confederació!?

Publicitat

També podria dir que després de fer un intent de consulta, el qual va suspendrà per les accions del govern d'Espanya, i preparar un procés participatiu, que probablement també sigui impugnat pel mateix govern espanyol mitjançant el tribunal Constitucional. El govern de Catalunya diu que ho té tot preparat, que estudiarà la defensa i, que tot està en mans dels voluntaris.

Però la realitat és que no hi ha cap garantia de que els col·legis electorals obrin, ni de què faran els mossos o la policia de Catalunya. Perquè el govern català parla de que aquests seguiran la Llei i de que en el cas de que la justícia espanyola ordeni als mossos la retirada d'urnes, ells no podran fer-hi res!? Tot plegat em sembla esperpèntic i que no està tot preparat o que ells no volen desobeir i deixen a la policia i als voluntaris la desobediència rentar-se les mans de la possible responsabilitat que puguin tenir com a govern. Vaja, que veurem els mossos com amb el multi-referèndum, retirant urnes?

Això en el cas que el govern vulgui continuar amb el procés participatiu; en el cas que no i no complicar la vida als mossos, que no als voluntaris o al poble que desitja la llibertat, la independència i que s'acabi l'agonia del dèficit fiscal i l'ofensiva nacionalista espanyola contra tot el que significa Catalunya. El govern català té l'opció de convocar eleccions amb el programa per a la independència. Clar que aquí tenim els pressuposts pel mig i la cosa es complica, perquè el segon partit (ERC) diu que si no hi ha programa per a la independència no pensa aprovar els pressuposts, i aleshores, el govern té l'opció del PSC-PSOE sense fer eleccions per mantenir-se fins el 2016 com volen molts del mateix govern que vol anar cap a la independència!?

Tot plegat, em fa concloure, que el govern de C i U és un mal govern per a la independència i que no mereix la confiança de la ciutadania o del poble català. Els que van votar aquests partit i els que tenen intenció de fer-ho o de ser fidels, haurien de reflexionar sobre les paraules i els fets passats i futurs i, veure que aquest govern és poc eficaç per aconseguir les demandes majoritàries del poble.

Aquest 9-N tornarà a ser el poble el que vagi als col·legis electorals a votar o a mobilitzar-se i el govern no podrà ni controlar el que facin els mossos encara que hagi preparat tota la logística!?

Si no aconseguim la independència, la responsabilitat serà dels partits en el govern de Catalunya.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut