Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Teatre i Engany

|

- Publicitat -

Pel que es veu, el 80,91% (1.897.274 persones) que van votar Sí i Sí, no deuen ser res per alguns que estan en el govern de Catalunya. Deuen pensar, que alguns ja s'han cansat, que això va de baixa, que poden seguir fen teatre, engany i que poden esperar millors temps electorals i seguir fen pactes amb el nacionalisme espanyol disfressat de federalisme.

El poble que es va manifestar el 2012 era Catalunya nou estat d'Europa. Els que van fer una via o cadena humana el 2013 ho van fer per la independència. La ve baixa en aquest 2014 va ser una victòria per la independència.

Publicitat

I es veu que després que es fes un procés participatiu amb més de 40.000 voluntaris i en el que va guanyar el Sí a un estat i que aquest Sí sigui independent d'Espanya, resulta, que tot plegat, es veu que per alguns del govern de Catalunya, això no es prou i volen esperar millors temps per fer eleccions i declarar la independència!?

Em temo que alguns van fer teatre i van anar on bufava el vent de la llibertat. Em temo que alguns, han continuat i continuant dilatant el procés cap a l'estat propi. Em temo, que alguns ens han enganyat i segueixen tan tranquils en el govern de Catalunya. Em temo que alguns s'han cansat i que altres s'han tragat les píndoles d'esperança vers un futur de paraules que només són fum. Em temo que alguns volen treure profit d'una logística i d'una querella i no compten amb els més de 40.000 voluntaris ni amb els 2.344.828 persones que van votar, i que d'aquestes 1.897.274 van votar Sí i Sí.

Serà millor que ens deixem de teatres i d'enganys, i que anem cap a la independència. Per què? Econòmicament Catalunya està tocada i no pot seguir sent amb aquest dèficit fiscal ni amb aquesta dependència econòmica del govern d'Espanya perquè això perjudica a la majoria de la població. Tampoc interessa perquè no podem desenvolupar una normalitat social amb els aspectes de llengua, cultura, lleis i govern propis.

Però sembla que alguns que estan en el govern deuen pertànyer a certs elits que ens volen vendre el conte de que encara es possible un encaix amb Espanya per un suposat federalisme o perquè sé jo, però no sé a què esperem? A fer les coses bé? I les fem tan bé, que no sé què ha passat amb la hisenda fiscal catalana. Vaja, que hem tingut dos anys, 2013 i 2014, per fer una Llei de consultes i teòricament una hisenda catalana i algunes estructures d'estat i, quin és el resultat?

Em sembla, que els ciutadans, els hi hauríem de dir alguns, que els beneits s'han acabat, que malgrat certes imperfeccions i limitacions com poble menut, ens proclamaren sobirans i lliures i proclamaren la independència i treballarem per una societat més democràtica i benestant.  

Publicitat

Opinió

Minut a Minut