Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El que ho troba tot (O quasi tot) malament

|

- Publicitat -

El rondinaire vol escriure quatre línies:

C i U Dóna ple suport i confiança a Duran!? Duran insisteix… Això no s'acaba mai?

Publicitat

La Razón vol continuar tenint la raó, per no dir que segons quin diari sembla la veu de segons quins senyors poc senyors. Les guerres avui es fan amb el dit quart poder, i ara toca aquest i ara toca l'altre i, no seria dolent, si les proves hi fossin, però és molt greu, si tot queda en un no res.

Jorge Fernández Díaz diu que no ha demanar disculpes, i va dir el famós I? El PP té no sé quants imputats, els famosos casos de corrupció i, un llarg etc. Però fa difusió de la porqueria dels altres i fa joc brut i tot queda bé!?

Una senyora de Podem no sé què a dit d'autodeterminació, que això sembla Izquierda Unida que diu que si es fa un referèndum diuen que sí, encara que el dret de decidir consisteix en decidir-ho tots els espanyols en un procés constituent, perquè la casta catalana -C i U- (Que la casta són els grans partits PP-PSOE-C I U-PNB) no va desobeir en el 9-N!?

La politicologia deu consistir en fer una fraseologia i barrejar-ho tot, perquè la mescla surti millor.

Som partidaris de l'autodeterminació o no ho som?

Pel que fa a la casta, els privilegis són varis, de tot tipus, i la mateixa paraula l'hauríem d'eradicar, però encara no som humans o igual som massa humans i ens agraden les diferències econòmiques i socials.

Aquí tothom avisa, però pocs fan.

La Societat Civil Catalana!? (És que el nom ja em fa gràcia i la recerco per tot arreu aquesta multitud que ha mobilitzat multituds) adverteix els cònsols, i… Adverteixo que si algun dia aconseguim la independència, aquesta gent s'ho haurà de fer mira no sigui que acabin amb brots psicòtics.

L'Assemblea Nacional Catalana està contra els desnonaments i contra la pobresa energètica!

Una cosa que em sembla bé! La qüestió nacional i la social són inseparables. Clar, que allò de la independència en abril de 2015 què? Vull dir, què ha passat? No ho acabo d'entendre o no em cap el paper fet per aquesta associació en la barretina per esperar el 27 de setembre!? Tampoc entenc gaire l'actuació d'ERC i el desig d'esperar a la primavera republicana. Vaja, que continuem amb l'esperança de les eleccions municipals a veure si el Rei plega i es proclama la República Catalana (Ironia).

 

Del govern què dir? L'inici ja ho diu tot! A mi ja em perdonaran, però encara ho trobo tot malament, o quasi tot. Veig el meu país a l'espera de maig, de setembre, o del que nosaltres fem. I aleshores em poden dir, i tu què fas? Home, ara res, què voleu que faci jo? O combrego o m'aparto i, em quedo al marge esperant el 27 de setembre. Esperança? No gaire. Però que has fet? No gaire, vaig està en juliol de 2010. En l'onze de setembre de 2012, 2013 i 2014 i vaig ser-hi en el 9-N i vaig recollir signatures per la independència. He fet prou? Diria que sí, he dedicat un temps a un projecte, a un país, a una identitat que era la meva i volia aconseguir la independència perquè crec que serà millor per a nosaltres com a poble i com a ciutadans. Podria fer més? No ho crec, uns han mogut els fils i han portat les coses cap un lloc que jo ja em veia a venir i que no sé on anirà tot plegat. Si va bé, millor, si no, ells tranquils, el poble diria que pitjor. La ciutadania té la paraula, la mobilització, l'associació i el compromís. Però tu què? Tinc el compromís de votar el que se suposa em portarà el que vull aconseguir, per altres coses, en el seu moment van frustrar una Solidaritat (per la independència) i en el seu moment han desanimat una Assemblea Nacional (Catalana). I ara què? Una comuna queda descartada, que tothom sigui conscient, sigui crític, que pensi, reflexioni, i si pot actua que ho faci com cregui convenien i, que el 27 de setembre, votem la independència i no a segons quins partits que fan voltar la roda i no van enlloc.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut