Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Què fer? La vaca o l’ovella muny, qui té la mamella al puny.

|

- Publicitat -

El govern de Catalunya va fent, continua el full de ruta. Però ha de seguir sense parar, sense vacil·lacions, sense ser temptat pels possibles oferiments falsos del govern en funcions o del possible govern espanyol que es constitueixi.

Per una banda, l'actual encara govern del PP, està clar que no farà cap oferta agradable per Catalunya. La seva tàctica, de moment, és la utilització de la justícia i el control econòmic de les finances de la Generalitat per defensar el nacionalisme espanyol. Són així de pocs democràtics. Uns tribunals judicials controlats o formats per gent dels partits nacionalistes espanyols i, així, la separació de poders independents de la nació, queda en un no res. Un control de l'economia del govern autònom i, així, es veu limitat qualsevol pla de desenvolupament econòmic del govern del poble català.

Publicitat

Per una altre banda, un possible govern del PP, Ciudadanos i PSOE-PSC, acabaria amb el fals federalisme d'aquests últims. Però que queda de tot el que han dit aquests socialdemòcrates reconvertits en un partit liberal de reformes socials? El que tots coneixem o deuríem conèixer. Catalunya seria una singularitat amb un millor finançament!? I hi ha que ser molt babau per continuar creient amb aquest plantejament i, hi ha que tenir molts mals instints per enganyar a certs ciutadans de Catalunya que encara creuen que el PSC representa algun catalanisme o que el PSOE és un partit federal quan fins i tot ha renunciat al republicanisme. Un govern del PP, Ciudadanos, PSOE-PSC suposaria la dissolució de la identitat nacional catalana i l'estancament de l'economia catalana que suposaria l'augment de la pobresa pels ciutadans de Catalunya.

Finalment, un govern del PSOE, Podemos (Catalunya en Comú) i ves a saber què (Ciudadanos?). Representaria el fi del federalisme, però també del referèndum. El PSOE-PSC no vol el referèndum i, Podemos, encara que diu que sí, en part farien campanya per continuar dintre d'Espanya, oferint-nos no sé sap què. Catalunya en Comú defensa el referèndum, i tot plegat, no va a cap banda, perquè no han pogut defensar ni el grup propi, ni van guanyar Catalunya el 27-S de 2015, i en prou feines van guanyar Barcelona en maig de 2015.

Llegint per sobre Víctor Català i la seva obra Quincalla, em vaig adonar que les dificultats del nacionalisme espanyol per formar govern, ens serveixen per treure profit i desenvolupar el full de ruta i, ignorar i desobeir, totes les accions antidemocràtics del govern d'Espanya contra la majoria del Parlament de Catalunya, el qual, representa els ciutadans de Catalunya.

Els partits nacionalistes catalans, van fer bé en presentar-se a les Corts de Madrid, perquè vist els resultats, poden obstaculitzar, oposar-se i denunciar qualsevol maniobra del govern d'Espanya. Els partits nacionalistes catalans, no han de dóna cap suport a cap dels anteriors partits – ni amb la cirera del referèndum- perquè la política del PSOE-PSC és contraria a aquest.

Catalans! Visca la República Catalana!

Publicitat

Opinió

Minut a Minut