Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El fet i el per què de les converses de Fernández Díaz

|

- Publicitat -

El fet serien les converses entre el ministre d'interior d'Espanya i el director de l'oficina antifrau de Catalunya produïdes en l'any 2014:

http://www.publico.es/politica/fernandez-diaz-ideal-esto-juzgado.html

Publicitat

Perquè es produeixi el fet, aquestes converses han estat enregistrades d'alguna manera en el despatx del ministre i, després, han estat filtrades o passades a algú i difoses per la premsa.

El fet, és que sembla que volien fabricar escàndols contra CDC i ERC. Suposo que tothom deu recordar les acusacions contra el president Mas i l'alcalde de Barcelona Xavier Trias.

La resposta del ministre i del govern d'Espanya ha estat que les converses són fora de context, que han estat manipulades i, que el ministre i el govern són les víctimes.

Afegeix el ministre, que hi ha una intencionalitat política pels pocs dies que resten per les eleccions generals a Espanya. L'objectiu, seria que el PP no guanyés aquests comicis, que encara que no anava a tenir majoria absoluta, sembla que anava a tornar a guanyar si es feia cas de les enquestes publicades.

Conclusions: 1. Sembla que ens trobem amb un cas semblant al escàndol Watergate amb Nixon:

http://www.sapiens.cat/ca/notices/2010/12/l_altre_wikileaks__nixon_i_el_cas_watergate_603.php

http://www.ccma.cat/tv3/Segle-XX-recorda-el-cas-Watergate/noticia-arxiu/126319/

http://www.lavanguardia.com/hemeroteca/20120618/54310847798/watergate-escandalo-nixon-aniversario-historia.html

2. Sembla evident la guerra bruta del govern espanyol contra els partits, les persones o els representants del poble de Catalunya que volien un estat català.

3. Les converses han estat enregistrades; aquí podria ser que sigui una cosa de seguretat pròpia i, que s'ha produït una filtració des de la mateixa seguretat. També podria ser que hagin estat registrades des d'una manera il·legal. En el primer cas, la normalitat ha quedat en evidència perquè algú des de dintre ha venut el producte per diners, etc. o perquè havia estat introduït per altres que havien estat anteriorment en aquest ministeri. En el segon cas, que es pugui enregistrar il·legalment en el despatx del ministre, és d'una incapacitat total del sistema de seguretat del edifici i dels protocols de seguretat d'aquesta institució.

4. Sembla evident que hi ha una intencionalitat política a pocs dies de les eleccions generals. També sembla evident que havia una intencionalitat política des de el ministeri espanyol a pocs dies de unes eleccions autonòmiques a Catalunya i de unes municipals a Barcelona.

La qüestió és qui pot treure beneficis d'aquesta intencionalitat política i per què s'ha fet. Possiblement el per què sigui que el PP anava a guanyar aquestes eleccions encara que no era amb una majoria absoluta i, això, probablement significaria que la política d'immobilisme d'aquest partit vers Catalunya, acabaria afavorint l'independentisme català i la creació de la República Catalana i, això no és el que interessa als que han produït la difusió de les converses.

Possiblement els interessava una entesa entre PSOE i Podemos, o que el PSOE no quedés tercer en el Congrés espanyol com deien les enquestes i, que així, entre la reforma constitucional federal del PSOE i la promesa del referèndum de Podemos per a Catalunya, el procés d'independència no es veies tan afavorit com amb el immobilisme del PP. Possiblement, el que volien era marejar la perdiu o emprenyar la galta (http://www.nuvol.com/opinio/marejar-la-perdiu-o-emprenyar-la-gata/) als catalans perquè no marxessin d'Espanya i construïssin un nou estat.

Nota final: Els catalans hem de denuncia aquesta guerra bruta i aquests fets antidemocràtics i, hem de continuar fen la nostra passi el que passi fora de Catalunya o amb els resultats de les eleccions del 26J. Guanyi qui guanyi, hem de tenir clar, que no serà la solució per els nostres problemes.

És un fet històric i una constatació continua dels fets del passat i de les paraules i els fets del present actual, que des de el govern d'Espanya i des de els partits nacionalistes espanyols, no podem tenir cap confiança de reconeixement de la nacionalitat i de la llengua catalana, ni cap esperança d'un finançament econòmic just. Els catalans, som els únics que podem decidir i només depèn de nosaltres mateixos aconseguir els objectius que desitgem.

Per la República Catalana, voteu CDC-ERC!

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut