Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Unitat per la independència!

|

- Publicitat -

Centre Cultural, Pineda de Mar, 11 de juliol de 2016. Reflexions en torn a la independència; organitza l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Participen: Raül Romeva, Lluís Llach, Pere Aragonès i Jordi Sancho:

Volia fer aquest escrit més llarg, però només seran unes idees. El fet, és que l'ANC va voler convidar aquests membres del govern i de Junts pel Sí per exposar els seus motius per un Referèndum Unilateral per la Independència (RUI).

Publicitat

Personalment, a mi els membres del govern i de Junts pel Sí em van convèncer. El full de ruta no és inamovible, pot canviar per les circumstàncies externes del govern d'Espanya i/o del nacionalisme espanyol. També pot fer-ho si la ciutadania catalana ho demana. El govern desenvolupa una diplomàcia, però a vegades no es pot avançar o explicar perquè els contraris si ho saben poden sabotejar l'obra. El govern d'Espanya i el nacionalisme espanyol, volen fomentar la divisió, és el dit: Divideix i guanyaràs. El govern català està treballant, la comissió d'estudi del procés constituent està acabant, s'estan fen les lleis de desconnexió, etc.

No és hora de desobeir, ja serà el moment, ara marcar paquet no toca. Es pot creure que el govern català perd el temps fen recursos contra les sentències de la justícia espanyola que està subordinada al govern espanyol. Però és el que s'ha de fer, perquè des de els organismes internacionals es vegi que es fa tot el possible legalment i que no es dóna altre opció que fer la pròpia legalitat.

Els partidaris de la independència, no tenen les mateixes opcions que els no partidaris, per difondre les seves opinions en els mitjans de comunicació. És a dir, fora de Catalunya i en la mateixa, alguns mitjans ignoren o silencien o deixant en minoria els que estan a favor de la independència i els arguments que tenen.

La independència de Catalunya, és econòmicament viable.

L'ANC defensa el RUI per el No de la CUP als pressupost i creuen que s'ha de posar al full de ruta. Creuen que la gent està cansada i que des de el govern no es fan coses. Que amb el RUI es pot ampliar la base social a favor de la independència amb gent a favor del dret a decidir com els de Catalunya si que es pot (Barcelona en Comú, ICV, EUiA) o gent que vota PACMA, etc.

Conclusió: Estic a favor de mantenir el full de ruta del govern. En el cas que s'hagi de canviar que no sigui per nosaltres els partidaris de la independència. La CUP ha de dóna la confiança al M.H Puigdemont i ha d'aprovar els pressupost; així mateix, ha de deixar de preocupar-se en el com serà la nació catalana i s'ha de preocupar en què sigui nació. L'ANC ha de pressionar a la CUP, i a Catalunya si que es pot i companyia perquè deixin la reforma d'Espanya i vagin cap a l'autodeterminació de Catalunya.

Una RUI, sense una DUI, probablement tindria problemes logístics en ciutats com Barcelona, Santa Coloma o Pineda, per posar un exemple. Pobles on no governa Junts pel Sí i que no estan a l'AMI.

Vam fer un procés participatiu perquè no vam poder fer consulta perquè ens ho van prohibir i, alguns van acceptar aquests procés i la subordinació al govern català amb aquest aspecte. Vam fer el vot per la independència i, després de l'onze de setembre de 2014, es van entregar aquests vots al govern català sense fer cap més pressió i, ara, volen fer pressió al govern català!?

Entenc que alguns no vulguin perdre la transversalitat de la seva entitat i que a les manifestacions de l'onze de setembre va anar gent que estava pel dret a decidir i era del PSC-PSOE, ICV, etc. Però és l'hora d'anar culminant el procés i de posar cada un al seu lloc.

Unitat per la independència! Catalunya o Espanya? I si és Catalunya, tota la resta, ja ho decidirem. I és que vulguin Espanya ja sabem el que els espera, el que desitgen o el que tindran i, si ho ignoren, és hora de que els hi expliquin, però no és hora de fer errors com el de la CUP amb un No als pressupost. Això és tot, gràcies.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut