Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Catalunya sí que es pot. Cataluña no puede!

|

- Publicitat -

Catalunya sí que es pot? Què pot Catalunya amb aquesta candidatura?

En novembre de 2014, vaig escriure que Podemos no és Podem http://in.directe.cat/republica-catalana/blog/12933/podemos-no-es-podem . En juny de 2015, vaig escriure de la possibilitat de Catalunya en comú i de l'engany que suposava això:

Publicitat

http://in.directe.cat/republica-catalana/blog/14163/catalunya-en-comu-sobirania-nacional-i-capitalisme-espanyol-podemos-icv-euia-i-altres-opci

Torno a escriure ja que crec que haig de continuar amb la crítica ideològica a unes idees que tindran com a conclusió que «Cataluña no puede!».

Primer escriure sobre la coalició Catalunya sí que es pot; a continuació parlaré de Guanyem Catalunya, el sector crític a Catalunya sí que es pot. Seguiré amb els oficials d'UDC i, el PSC-PSOE. Per finalitzar, els que ja diuen que «Cataluna no puede!», que són el PP i Ciudadanos.

Si Catalunya si que es pot, no s'expliquen algunes declaracions de les principals persones que composen la candidatura o que representen els partits que la formen.

Les contradiccions entre el que diuen i el manifest de Catalunya sí que es pot, són evidents. Totes les manifestacions venen a dir que per caviar Catalunya, s'ha de fer una reforma d'Espanya. Fins i tot parlen de tenir un grup parlamentari propi al Congrés, com si això fos una garantia de plurinacionalitat!? La conclusió és que s'ha de fer un procés constituent a Espanya per obrir el cadenat que l'any 1978 va ser el pacte constitucional.

Tot el dit anteriorment, va en contra del dret a decidir dels catalans per si mateixos, de poder decidir sobre si volem crear una nació i de quina manera ho volem fer.

Sense ser un estat no podem decidir si volem una federació o una confederació amb Espanya. Però encara que fossin una nació separada d'Espanya, com una República Catalana es federa o confedera amb una monarquia parlamentaria?

Ja dic, les contradiccions amb tot el que diuen els principals de Catalunya sí que es pot o dels caps dels partits que formen part de la coalició, es contradiuen amb el que diu el manifest:

http://catalunyasiqueespot.cat/wp-content/uploads/2015/07/Manifest-Cat.pdf

http://catalunyasiqueespot.cat/declaracio-pel-canvi-social-i-politic/

La declaració pel canvi social i polític a Catalunya s'inicia en rescatar la ciutadania. Continua amb el full de ruta constituent per refundar el país. En aquest apartat és on es diu que Catalunya necessita un procés constituent propi, no subordinat a cap marc. Però després de tota la fraseologia passa a dir que el full de ruta constituent implica la realització d'un referèndum per a decidir quina relació volem mantenir amb l'estat espanyol!?

A això li podem dir ignorància, mentida o engany? Perquè com anem a fer un referèndum si no ens han deixat fer una consulta i volen condemnar el president Mas per haver promogut un procés participatiu?

La conclusió és que Catalunya sí que es pot, acaba amb un «Cataluña no puede!»

Pel que fa a Guanyem Catalunya, volen guanyar, el què, ja és una altra història. La seva pàgina no és gens explicita: http://hartos.org/ganemos/ Està en castellà i català i, només parla de la llibertat respecte als homes utilitzant unes paraules de Salvador Espriu http://www.epdlp.com/texto.php?id2=486 Com deia abans, Guanyem Catalunya és el sector crític a Catalunya sí que es pot

http://www.ara.cat/politica/Guanyem_Catalunya-critics-Podem-IU-MES-Catalunya_Si_que_es_Pot-eleccions-plebiscitaries-27-S_0_1401459981.html

http://www.vilaweb.cat/noticies/critics-de-podem-euia-i-mes-impulsen-la-coalicio-guanyem-catalunya-pel-27-s/

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/07/revolta_dels_critics_de_catalunya_si_que_es_pot_111146.php

En el fons, Guanyem Catalunya és una crítica al personalisme que hi ha a Catalunya sí que es pot, però el fons ideològic és el mateix o pitjor, ja que no utilitza tant populisme verbal sobre el dret a decidir dels catalans en la qüestió nacional. Així que Guanyem Catalunya és «Cataluña no puede!»

Respecte a UDC, els que s'han quedat amb el nom del partit, parlen del seny d'UDC i la rauxa independentista i, com a bons «catalanistes moderats» descriuen les desgràcies econòmiques de la independència i la impossibilitat d'un estat català si es fa una DUI, etc.

No hi ha paraules al comportament o actitud d'aquesta gent que demana diàleg insistent amb Espanya perquè és l'única manera, diuen, d'aconseguir alguna cosa. Tot plegat em sembla ominós i putrefacte. Unes persones que han estat en el govern de Catalunya i que han vist com el poble català demanava unes reivindicacions des de 2010 i, que han pogut veure el comportament i l'actitud dels diferents governs d'Espanya negant pacte fiscal, referèndum, consulta, procés participatiu. Unes persones que coneixen el dèficit fiscal de Catalunya, els atacs a la llengua en l'escola, etc. Com, poden dir el que diuen amb una total tranquil·litat!? La conclusió, és que UDC és que «Cataluña no puede!»

Del PSC-PSOE, les contradiccions també són evidents. El PSC ha retirat el seu suport al dret a decidir, ara aquest és un mal negoci o la pesta. El PSC va parlar de plurinacionalitat; però el PSOE li va dir que diversitat. El PSC parlava de federalisme, el PSOE també. Clar que aquest era una cosa singular, el PSC defensava una nació catalana, i resulta que si hi ha diversitat i no plurinacionalitat, no hi ha nació catalana!? Pel que fa al federalisme, feia gràcia veure com es vol fer amb una monarquia, o que entén aquesta gent per federalisme. Del federalisme vaig parlar en l'octubre de 2014 http://in.directe.cat/republica-catalana/blog/12715/federalisme .

La conclusió és que els catalans, majoritàriament republicans políticament, van intentar el republicanisme federal sense aconseguir-ho en la I i II República Espanyola. Del PSC-PSOE, és que dit federalisme és «Cataluña no puede!». També és molt interessant, com els del PSC-PSOE, fan una crítica del nacionalisme català de dretes i de les retallades socials i, en canvi no fan gaire foc ni fum del nacionalisme espanyol de dretes ni de les retallades socials i econòmiques que suposa el dèficit fiscal.

Finalment, tenim els que van diuen obertament que «Cataluña no puede», PP i Ciudadanos; No caldria fer recerca de l'origen del PP fins «Alianza Popular»

http://www.historiaelectoral.com/pp.html i http://www.pp.es/conocenos/historia ; però sembla que la gent s'oblida de la història, de la Transició Democràtica o el que alguns anomenen Transacció. De fet, existeix com una gran amnèsia o un gran desconeixement o s'ha fet una gran manipulació.

Bé, el cas, deixant de banda l'anterior, és que ara el candidat del PP pel 27S parla de pacte fiscal!? De lleialtat institucional!? Ja he comentat abans que el president Mas va anar a dialogar el pacte fiscal. Pel que fa la lleialtat institucional, és molt interessant que la demani un partit que no va tenir cap pudor en demanar signatures perquè l'Estatut de Catalunya passés un referèndum a tot l'estat espanyol http://elpais.com/elpais/2006/04/25/actualidad/1145953019_850215.html !? Vaja, això és que Catalunya té un Parlament, aquest fa un Estatut, l'aprova la majoria del Parlament, aquesta normativa l'aprova la ciutadania de Catalunya. Dit Estatut té el vist-i-plau del govern d'Espanya de torn, però el partit de l'oposició en aquell moment, creu que, com que va contra l'interès general de la nació espanyola, demana un referèndum a tot Espanya perquè decideixen!? Conclusió, el Parlament català i el poble de Catalunya són una merda, «Cataluña no puede!». Dels cants de sirena, ni cas, que veient l'amor dels governs del PP utilitzant la justícia per imposar la seva santa voluntat i les ofensives contra la llengua a l'escola, ja està tot dit.

Per acabar, Ciudadanos, aquest partit que sembla que ha augmentat a Espanya, que no a Catalunya, però que li donen bones enquestes electorals a Catalunya!? De Ciudadanos ja vaig parlar en març de 2014

http://in.directe.cat/republica-catalana/blog/11662/ciudadanos-el-nom-no-fa-lessencia .

Ciudadanos, ara parla d'una Transició; d'una reforma de la Constitució. D'un federalisme, però ai! Que l'Estat federal seria cooperatiu fort; que dita paraula és una martingala per dir que s'han de tornar competències a l'estat com l'educació i la sanitat!? De la resta, programa nacionalista espanyol que acabarà amb l'adoctrinament en els nostres col·legis i la corrupció (De l'adoctrinament i la corrupció a fora de Catalunya què?)

http://elpais.com/elpais/2015/07/30/opinion/1438249679_751098.html .

En conclusió, Ciudadanos, és «Cataluña no puede!».

Per tant, si voleu que Catalunya sí que es pot aconseguir la independència o la República Catalana, podem votar Junts pel Sí

http://www.naciodigital.cat/noticia/92012/junts/si/estrena/twitter/facebook

També podem votar la candidatura de la CUP: https://www.facebook.com/unitatpopular?fref=nf

Publicitat

Opinió

Minut a Minut