Jornada 8: Bildu a escena

|

- Publicitat -

DEPORTIVO 4-5 BARÇA
Espectacular partit el viscut dissabte a Riazor entre catalans i gallecs, una alegria el dia d'abans de l'aquelarre pepero a les urnes gallegues el 21-O. Malgrat que aquests tipus de partits no són del gust dels entrenadors, ho són pels afeccionats que gaudeixen de l’allau de gol. Tot i ser 3 a 0 al minut 17, el Deportivo no es va rendir i gràcies a la seva tossuderia, al regal de Paradas Romero assenyalant penal de Mascherano sobre Riki i a l’errada de Víctor Valdés al xut de Bergantiños, va aconseguir acostar-se als culers. Messi però, recolliria una bona passada de Cesc i creuaria la pilota al pal llarg de la porteria d’Aranzubia.
A la segona meitat Pizzi col·locaria la pilota a l’escaire amb un llançament magistral de falta i tornaria a atemorir els culers. Amb el Deportivo llençat i el Barça esbojarrat (només l’entrada de Xavi donaria calma al joc blaugrana), Messi va tornar a aparèixer providencialment al 74’ amb una cavalcada marca de la casa i un xut entre quatre cames rivals. Jordi Alba, autor d’un doblet, executaria una gran vaselina a Valdés als últims minuts i obligaria a demanar l’hora als culers. Tres punts que serveixen per deixar l’equip mal anomenat del señorío segons Mourinho a 8 punts una jornada més.

BLAVÈNCIA 3-2 ATHLETIC
Altre victòria agònica durant aquesta jornada, aquesta vegada de la mà del València que aconsegueix emmudir la xiulada ritual de Mestalla als seus jugadors. Dos gols d’Aduriz, que sembla haver fet oblidar Llorente i “ari, ari ari, Toquero Lenhendakari”, semblaven suficients per dur la victòria a Bilbo, però en dos minuts Costa i Valdez van donar la volta al marcador.

ERREALA 0-1 FALCAO
Nova victòria de Radamel Falcao Pateti en lliga, l’únic equip que segueix l’estela culer a la classificació. L’Erreala va plantejar un partit difícil pels madrilenys, que només van aconseguir els tres punts amb un gol de llançament de falta directe de Falcao a l’últim minut del partit. Segona derrota futbolística basca en un dia on més d'un terç del seu electorat va poder tonar a votar a l'esquerra abertzale sense sentències ni prohibicions pel mig.

OSASUNA 0-0 BETIS
El tostón de la jornada va tenir lloc al Reyno de Navarra. Empat a res en un partit on els andalusos van poder endur-se els tres punts de no haver estat per la seva inoperància ofensiva. Menció especial pel sempitern Patxi Puñal, que amb els seus 464 partits com a jugador de l’Osasuna es converteix en el futbolista amb més partits de la història del club.

GRANADA 1-2 ZARAGOZA
Victòria important del Zaragoza a Los Cármenes enfront un Granada que tal i com va declarar en roda de premsa Anquela, el tècnic, va estar “mancat d’ànima”. Els aragonesos fan un pas endavant en la seva recuperació al derrotar un rival directe per la salvació

APAÑÓ 3-2 RAYO
Primers tres punts de la temporada pels pericos en un partit emocionant i que va decidir l’uruguaià Stuani al minut 92’ i l’actuació, una setmana més, de l’ex-culer Verdú. Amb el 2 a 2 i faltant encara uns minuts per finalitzar el partit, la parròquia perica ja començava a enfilar cua cap a casa enmig d’un munt de pamflets blaus apel·lant a la sacrosanta unidad espanyola que els peperos s’havien encarregat de repartir, oportunament, a la cantonada amb l’Splau.

GETAF 0-1 LLEVANT
Un golàs de Míchel als últims minuts del partit va donar la victòria als valencians en un partit avorridot i amb grans inexactituds del Getafe en atac. El Llevant torna a places europees després d’un inici titubejant a la lliga.

MADRID 2-0 CELTA
Resultat que demostra el nivell de la lliga espanyola de futbol, amb un Madrid a un quart de gas i un Celta que per més que ho va intentar, no se’n va sortir. Amb Modric, Kakà i Ozil gairebé jugant a la mateixa porció de gespa, i Mourinho demanant l’últim jovenet d’Europa, Ashley Cole, per a cobrir la seva banda esquerra, els blancs segueixen a vuit punts del Barça. Els gallecs, a més, podran gaudir de quatre anys més de govern popular al donar una alegria al seu compatriota i president del govern espanyol, Marianne Rajoy.

MÀLAGA 2-1 VALLADOLID
Victòria de l’altre equip que segueix de ben prop al Barça. El Màlaga va derrotar un corretjós Valladolid que va avançar-se al marcador amb un gol de Manucho. Isco, espectacular, i Joaquín van donar la volta al marcador i el Màlaga, un dels pocs equips de la divisió al que li agrada jugar bé a futbol, es consolida tercer a tres punts de la banda dels portuguesos, que són quarts.

SEVILLA X-X MALLORCA
Partit del dilluns entre andalusos i balears, empatats a punts a la classificació i a les portes de les places europees.