Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Champions, III Jornada: PPSOE FAIL

|

- Publicitat -

BARÇA – CELTIC 2-1 

Jornada de fraternitat separatista a Barcelona amb la presència d’uns milers de seguidors escocesos abillats molts d’ells amb estelades, en una passa més en aquesta internacionalització del conflicte que ja s’ha cobrat la baixa d’una eurodiputada d’un PSC esdevingut el Karanka d’un PSOE que en menys de 40 anys ha evolucionat de la defensa del dret a l’autodeterminació dels pobles ibèrics a avalar passivament la via Milosevic a la democràcia. Els amics de Glasgow marxen de l’estadi amb una dolorosa dutxa escocesa –he- després que un Jordi Alba poc amatent als afers diplomàtics desfés un empat de cortesia que ja semblava definitiu i que els visitants celebraven com una victòria mentre els tribunerus ja enfilaven la  Diagonal esmolant ganivets contra Tito i Migueli elaborava el seu enèssim tractat filosòfic amb especial atenció a les virtuts de la força bruta enfront de l’esteril futbol de matriu holandesa. Cal destacar un cop més la fiabilitat defensiva blaugrana a pilota aturada, que podríem situar en la línia de la fiabilitat del sobiranisme dels millets i que obliga l’equip a tirar de la capacitat ofensiva que malauradament el sobiranisme no té, si convenim que comparacions del gènere Mas-Messi o Homs-Iniesta resisteixen els mateixos escrutinis que els comptes del Regne d’Espanya. 

Publicitat

SPARTAK – BENFICA 2-1 

Al més pur estil ERC, el Benfica s’immola amb un autogol que fent honor als seus colors el deixa com a fanalet vermell del grup i amb unes possibilitats d’accedir a vuitens similars a les de SI d’accedir al Parlament i de l’espanyol mercenari Popota de tenir la seva somiada direcció general. 

PORTO – DYNAMO KÍIV 3-2 

Els portuguesos fan el tercer un minut després de l’empat dels ucraïnesos i es consoliden com a líders del seu grup, mentre el Dynamo queda còmodament instal·lat en una plaça d’Europa League que els permet somiar amb vibrants enfrontaments amb el Pateti. 

DINAMO ZAGREB – PARIS SG 0-2 

En la seva segona temporada a la Champions, els croates encadenen la seva sisena derrota consecutiva a la competició i tant pels seus números com per la composicó sociopolítica de la seva afició, ben bé podríem dir que serien l’equivalent de l’Apañó en el màxim torneig europeu, si bé podem dir en el seu descàrrec, que al seu estadi no es veuran pancartes en contra de la selecció del país. La mala notícia és que els parisencs fan una passa vers els vuitens de final. 

MONTPELLER – OLYMPIAKÒS 1-2 

Els grecs mantenen les esperances de classificació tot emportant-se els tres punts d’aquesta vella capital mallorquina, on malgrat la derrota que els situa al pou del grup, fan un balanç positiu de la jornada en no veure’s la ciutat reduïda a cendra pels seguidors grecs. 

ARSENAL – SCHALKE 0-2 

La sorpresa de la jornada la protagonitza l’exequip del Mi7o, que poc a poc va sobreposant-se a la traumàtica marxa de l’ídol i contra tot pronòstic i com qui no vol la cosa, se situa líder del grup en imposar-se a l’Emirates amb una actuació estel·lar d’un Afellay entestat a seguir trucant a la porta de Can Barça com ERC a la porta del Carrer Còrsega. 

MALAGA – MILAN 1-0 

El Malaga completa la millor actuació d’un debutant a la Champions i posa peu i mig a vuitens. Pellegrini suma un cap més a la seva exhibició de peces de caça major abatudes amb escopeta de balins com als temps del Vila-real passant per la pedra grans d’Europa, entre altres coses perquè dins trenta anys els aficionats només es fixaran en els noms dels equips i ningú no recordarà que aquest Malaga estava podrit de petrodòlars i que el Milan d’Allegri era una banda més penosa que el PSC de Pere Navarro. 

ZENIT – ANDERLECHT 1-0 

L'Anderlecht s'enfonsa definitivament en aigües de Sant Petersburg i .. bé, si anteriorment ens havíem referit a la via Milosevic a la democràcia avalada pel PSOE, és just que recordem la brillant reaparició del miniführer de Quintanilla en un acte de la Falange Española (FAES), avalant la via Mladic-Karadzic, fent gala dels atributs mentals del primer i de la radicalitat democràtica del segon. 

SHAKHTAR – CHELSEA 2-1 

Els locals s’emporten el duel per la primera plaça d’un grup tan espectacular i excitant com unes eleccions gallegues,les cròniques de la premsa rosa a càrrec d’Urdin Gorria o els programes infantils dirigits per Xavier Bosch.

NORDSJALLAND – JUVENTUS 1-1 

La Vecchia Signora recull el seu tercer empat en tres partits i ens acosta a aquest acte de justícia poètica envers el futbol italià i els seus valors immortals que representaria veure el seu màxim estandard acabar la fase de grups imbatut i eliminat. 

BATE BORISOV – VALÈNCIA 0-3 

Hat trick de Soldado a camp del líder Bate Borisov. Aquest enunciat expressa amb tota rotunditat l’esperpent del grup del València, amb un fins ara líder igualment capaç de passar per damunt els vigents sotscampions i de ser violentament trepanats dues setmanes després pel patètic equip del Túria, en el que sembla una narració de Ferran Torrent.
 
LILLE – BAYERN 0-1
 
El Bayern s’imposa a domicili als cuers del grup i manté intactes les seves opcions de tornar a perdre una final de forma lamentable. Els francesos al seu torn,amb tres derrotes en tres partits, es consoliden a la zona tranquil·la de la classificació.

MANCHESTER UTD – BRAGA 3-2 

Els red devils salten al camp en el minut 20 de partit, com la CUP saltant al camp 20 anys tard, i com aquesta es troben un marcador advers, amb un 0-2 que aconsegueixen remuntar amb penes, treballs i Chicharito, com farà la CUP sense Chicharito però amb David Fernàndez.

GALATASARAY – CLUJ 1-1 

Empat en aquest derbi de l’Imperi Otomà, en un d’aquells partits que ens empenyen a considerar si no caldria repensar, no només això de la Champions, sinó fins i tot on acaba això que anomenem Europa. En tot cas, quan Javiero es cregui un desgraciat per haver de  comentar un Getafe-Rayo, que pensi en el titular dels drets de la Champions. 

AJAX – MANCHESTER CITY 3-1 

L’Ajax suma els tres primers punts espanyolitzant un Shitty que amb la seva plantilla de luxe consolida el seu segon fracàs consecutiu, fita de mèrit assolida per Mancini i comparable a la de Van Gaal al timó del Barça 97-99, cosa que el fa candidat ferm a la banqueta culer el dia que el Barça encadeni dues derrotes seguides. 

BORUSSIA DORTMUND – MADRID 2-1 

Tres dies després d’enfonsar Fatxi i Besugoiti el vaixell constitunacionalista a la CAB, el valor més sòlid de l’Espanya d’Alamán, Vidal-Quadras i Rubalcaba, ço és, el Millor Equip de l’Univers, és anul·lat per uns nois alemanys vestits d’inspectors de Merkel, pel ràpid, senzill i efectiu procediment de donar-li la pilota, estratagema no prevista pel Rommel de Setúbal, que experimenta una cadena de curtcircuits al seu cervell que ràpidament es tradueixen en una cadena d’errors del seu equip, com el del crucifixat Casillas i el de la mascota de la Legió, Pepe, que propicien la victòria local amb primer gol d’un polonès per a més sarcasme. Els visitants responen amb el mateix futbol que ja es practiva a Espanya fa 3000 anys però que així i tot, no li funciona gaire més que perquè un analfabet de Madeira es permeti de provocar l'afició local després de marcar i abans de marxar amb la cua entre les cames. Després del partit el responsable tècnic visitant centra la seva anàlisi en les queixes per la dificultat del grup, sense fer cap esment al calendari manipulat.
 
 
  Signat: Ròdia

Publicitat

Opinió

Minut a Minut