Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Guardiola s’estrena amb derrota del Madrid

|

- Publicitat -

UNITED-ZENIT 1-2
No se sap si torna la guerra freda -i addicionalment els assalariats catalans en recolllirem beneficis en forma de drets socials com vam fer en la darrera ocasió-, però de moment el Zenit s’apunta un punt i, a més, ens permet tratcar una mica el tema del futbol en aquesta primera crònica de la present temporada. Sí, el que ve a continuació no hi té res a veure.
VALENCIA-MALLORCA 3-0
Derbi pancatalanista entre equips de territoris massacrats per l’espoli fiscal. Després d’un estiu calent a Blavència, els d’Emery comencen la lliga encabritant encara més als aficionats locals, que acudien al camp disposats a fer sang després del sainet de Villalonga. El Mallorca, per la seva banda, passa olímpicament de començar la lliga fins després de les patxangues de la setmana que ve, com tota la gent honrada.
NUMANCIA-BARÇA 1-0
Res. Podem anotar que Bluffi Hernández, que amenaça amb perpetuar-se al Camp Nou després de que sonés la flauta a la passada Eurocopa, segueix essent incapaç de jugar a dos tocs com seria la seva obligació, sobretot tenint en compte el seu rendiment defensiu i la seva actitut fora del camp. Podem anotar també el primer gol en contra rebut després d’una pèrdua de pilota del carriler que ha fitxat el Barça mentre el millor lateral -i per tant defensa- de la plantilla està a Amsterdam. Podem dir que toca molt la moral palmar fent ocasions i rebent-ne una en contra, com si fossim un Pobla de Mafumet enfrontant-nos contra l’equip de la capital de comarca.
Però no ho farem: el RP és un mitjà seriós, i fins d’aquí uns mesos ens estalviarem valoracions de barra de bar per deixar treballar els que cobren per això. Com sap qualsevol persona amb un mínim coeficient intel·lectual, fer valoracions prenent com a base els partits de pre-temporada -i el d’ahir ho era: a l’Agost no hi ha futbol- és com tirar sal al mar. Res.
ATLÉTICO-MÁLAGA 4-0
El primer líder de la competició és el Pateti, que va apallissar una de les noves versions del Málaga, i que esperem que tingui el destí d’altres versions d’aquest simpàtic equip que han anat desapareixent successivament acompassades amb les successives crisis del totxo a Málaga i als seus voltants -Estepona, Marbella, etc-.
ATHLETIC-ALMERÍA 1-3
Aquest estiu l’Athletic ha acceptat posar publicitat a llur samarreta per una xifra pírrica. El seu president ha encapçalat una neteja ètnica dels futbolistes més abertzales de la plantilla, començant pel segon màxim golejador de la passada temporada, traspassat al Mallorca. Va ser escridassat a la presentació, i ha protagonitzat aparicions lamentables fins i tot per ser ell en programes de televisions locals com Canal Bizkaia o TeleBilbao. Çò és: la gent li tenia ganes, coma, moltes ganes. Des dels que li volen trepitjar el cap amb una motocicleta als que el volen tirar a la Ria passant pels que li volen juntar les celles per la part de darrera del crani, la llista dels que el volem veure lluny de la llotja de la Katedral creix dia a dia. Per això començar la temporada amb un ridícul com el que van signar els lleons contra un bon Almería no és perquè el paio estigui gaire tranquil.
OSASUNA-VILLARREAL 1-1
Osasuna, mitjançant la seva connexió iraniana, comença a sumar empats des del minut zero de la lliga de les estrelles. Els Germans de la Pampa, amb nous fitxatges sudamericans, presència a Champions i la caixa forta sense teranyines a diferència de la majoria de clubs que lluitaran per no desaparèixer enguany, comencen disposats a tot i amb un punt que pot valer el seu pes en or a final de temporada.
BETIS-RECREATIVO 0-1
Esperançador inici de l’equip simpàtic per naturalesa, perdent per poc a res a casa en un derbi apassionant disputat amb una calor abrasadora. De fet, si existeix l’infern, no ha de distar gaire del que ha de ser contemplar un derbi andalús a l’Agost.
SPORTING-GETAFE 1-2
Partit disputat de poder a poder entre dos equips molt igualats que van lluitar durant 90 minuts. El gol final dels visitants va evitar un millor resultat, però el que ningú pot negar és que aquesta lliga promet: per la igualtat, per les forces parelles, perquè qualsevol pot guanyar a qualsevol, en fi: el deliri a les grades.
RACING-SEVILLA 1-1
Empat a poc a Santander entre els locals i Er Mehó Equipo Der Mundo en un partit sense xuts ni faltes, amb dos equips ben plantats al camp, deixant pocs forats i amb poques alegries de cara a la graderia. En fi: partit dels que fan afició, sobretot pels esports minoritaris.
DEPORTIVO-R. MADRID 2-1
Coincidirem tots en que entre l’estafa del finançament, els nacionalistes espanyols donant la matraca amb les Olimpíades, l’Holocaust Nuclear de l’Eurocopa i les fites dels sectors més submorals de la culerada han fet que aquest estiu, si passaves pel costat d’un quiosc i no volies que el personal pensés que vius en un abocador, t’haguessis d’apressar a dutxar-te per treure’t el ferum de tots els fems que s’han arribat a a publicar. Ha hagut d’arribar l’últim dia d’Agost perquè, per fi, arribés una bona notícia: el Millor Equip de l’Univers comença la lliga perdent contra un equip que venia de jugar entre setmana, en demostració que, tal i com indica el tendenciós titular de la present crònica, amb guardiola almenys ha canviat la sort, que no és poc.
ESPAÑOL-VALLADOLID 1-0
Res millor que un derbi entre dos dels filials del Millor Equip de l’Univers per començar l’apassionant temporada 2008-09 de la Lliga de les Estrelles. Un camp semi-buit, 90 minuts de badalls, centre-campisme i un futbol tan mediocre que la pilota va reclamar en diverses ocasions que seguissin el partit sense ella. Al final, un gol de Luís García va evitar la perfecció, però no que el deliri s’apoderés de les grades.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut