Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La caverna arrasa

|

- Publicitat -

Del blau del mapa al vermell dels mercats.- Inevitable referir-nos als resultats electorals. Feresa fa veure el mapa pintat de blau. I quan diem pintat de blau també ens referim a Catalunya, ja que aquest és el color que ha triat tv3 i el ministerio del interior per significar el triomf de CiU. La suma del blau cel del PP i el blau marí de CiU confonent-se en un esgarrifós mapa de la península ibèrica. Gallina de piel en veure el mapa i vergonya aliena en sentir i veure els càntics d’independència de la militància convergent davant el balcó del Majèstic. Un mapa que convida a l’exili si no fos per aquesta petita taca verda d’Euskadi on les victòries d’Amaiur en escons i PNB en vots ens fan mantenir viva la flama de que encara hi ha esperança. Sempre se’ns diu que no ens hem d’emmirallar amb el país basc, que no som com ells, que si van a la seva, que si tal i tal, però si encara mantenim il·lusions és gràcies a resultats com aquests i a la convicció de que l’esquerra abertzale està fent bé les coses. I, per la part que em toca, permeteu-me penjar -amb il·lusió i orgull- els resultats d‘Arrasate (Gipuzkoa)
 

Arrasate

Publicitat

No aprofundirem en l’anàlisi electoral de casa nostra, però al menys recordarem que de les dues recomanacions que fèiem des del Rival Petit, abstenció i ERC, la primera ha guanyat amb diferència (33,18% superant en 3,83 punts a CiU) i la segona ha servit per contribuir a salvar el mobles d’Esquerra o, en el pitjor dels casos, per assegurar l’escó de l’admirat Joan Tardà. I l’homenatge que li vam dedicar al candidat Duran amb el vídeo treball “duc el Dioni dins jo” segur que també haurà contribuit a que obtingués uns resultats que ni els més optimistes de CiU podien imaginar. Al carrer Gènova ja tremolen.

I els mercats què? Doncs que ni amb la victòria d’en Rajoy es tranquil·litzen. La pela és la pela, la prima de marres no para de pujar i les borses en vermell. Encara no descartem que abans Don Mariano no prengui possessió, igual es despengen (els mercats) exigint un tecnòcrata a la presidència del Gobierno de España. Al loro!

Les cavernes.- La caverna política arrasa, però les cavernes futboleres no es queden curtes. Mentre la d’allà té molt clar quins són els amics (el Maligne, el Mou, el Tito Floren) i quins el enemics (el putus Barça, Messi i Guardiola) la d’aquí sembla que navegui a la deriva obsessionada amb el passat, entregada al rosellisme més vergonyant i entestada en carregar de manera subtil contra el millor entrenador (12 títols de 15) de la història blaugrana. Especial menció per en Tanoka Bosch i pel mestre mourinhista Enric Bañeres.

Un Sandrusku mal assessorat i nerviós. Declaracions inoportunes com la de la lliga dels 16 equips, entrevista trampa a la tele catarí amb l’agreujant de no fer-la en català, el pacte amb la COPE per retirar la demanda del dopatge, el conflicte amb els treballadors de Barça TV, la liquidació de BarçaTv, el viatge gratis del Nolla a Qatar, etc.etc.

Un Rosell nerviós que ha perdut el suport del diari Gol i que incomoda al Cerdanyaberg per les preocupants notícies que arriben del seus obscurs negocis brasilers. Un Rosell -expert com és- que veu conspiracions per moure-li la cadira,  i que parla per boca del Pelikano per rajar dels companys de directiva com el Masfurroll o el Vilarrubí.

I el Messi jugarà? Aneu a cagar, home!

La Brunete d’allà, en canvi, ho té claríssim. Només cal veure el tractament donat al penal per mans d’Higuain al camp del València el cap de setmana passat. Des del  “No se empeñen, no hubo mano” de l’inventor del Villarato a les pàgines de l’Ass, fins el director de la Sexta i la seva negativa a entregar al València les imatges que demostraven que la jugada del Higuaín era penal, unanimitat total i absoluta que no era penal.

A pocs minuts d’acabar-se el primer dia de la victòria Rajoy, la borsa baixa un 3,48%, la prima de risc puja fins els 464 punts bàsics i en Duran declara: “Si no aconseguim el pacte fiscal no serà cap fracàs”
 

blaugrana4

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut