Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Piquegate, Iturraldemobbing i deGispertfairy

|

- Publicitat -

Ni shabe ni conteshta. Així segueix don Mariano dues setmanes després de la victòria electoral del Partit Popular a les eleccions legislatives del passat 20 de novembre. Tàctica similar a la que el lagrimita de Setúbal es veu obligat a mantenir seguint el guió marcat per la caverna just després de l’espectacular humiliació soferta a la supercopa d’Espanya i del lamentable episodi del dit a l’ull al Pitu Vilanova.

Amb el que no compta la caverna és que el Maligne, a diferència de les eleccions generals on els principals adversaris del partit popular estaven més que derrotats abans de començar les votacions, continua trobant-se al davant amb un equip com el Barça que segueix fent les delícies dels bons aficionats al futbol i que aquest proper cap de setmana, en un altre partit del segle -del cicle com diria la Garsia Meleru-, ho tornarà a demostrar un cop més per a disgust de la caverna. El Barça viatjarà al Japó amb els deures fets i podrà liquidar l’inoportú tràmit d’aquest incongruent mundial de clubs amb un altre trofeu a les vitrines.

Publicitat

Les reiterades denúncies de la caverna sobre el villarato han aconseguit que aquesta temporada les estadístiques de penals, errors, targetes, etc., siguin descaradament favorables al Maligne. El propi inventor del terme villarato, el director de l’Ass, ho admetia no fa gaire: En esta columna en la que se empezó a hablar de ‘Villarato’ hace tiempo que tengo pendiente comentar que ya no veo lo que veía. No veo ya que el Barça salga mejor tratado por los arbitrajes españoles que el Madrid, como veía antes. Ahora veo equidad.  La caverna, insaciable, no en té mai prou i això de la equidad ha durat menys que la reivindicació del pacte fiscal per part del Dioni de la Franja. Una equidad que no ha estat suficient per mantenir la tranquil·litat davant de l’imminent clàssic i que ha saltat pels aires de manera escandalosa quan aquesta setmana han tornat a la càrrega aprofitant el show del Piqué i el tweet de l’Iturralde. El Piquegate i l‘Iturraldemobbing.

El ‘Piquegate’ encumbra al Villarato. Piqué pone a prueba el ‘Villarato’. Le puede costar el Clásico. Luego está Pérez Lasa. Una sonrisa cómplice, la tarjeta mostrada como el que regala un bombón y el acta que disimula los hechos. Piqué, riéndose sin reirse, pierde el respeto por los espectadores y por un espectáculo. La esencia es el daño a quienes están aprendiendo valores. Los niños de La Masía demandan una explicación. Creo que tarda en pedir disculpas. Piqué, un partido. Estaba claro desde el acta de Pérez Lasa. Jugará contra el Madrid, en suma. El Comité se agarra al acta y aquí paz y después gloria. Piqué se sale con la suya.  Pérez Lasa, uno de los dos árbitros de cabecera del Villarato junto a Iturralde (¡qué casualidad, el que pita al Madrid en El Molinón!  El Villarato es así. Sólo concibe hacer llevadera la vida al Barça y complicársela al Madrid siempre que el guión lo necesite.

¡Cuidadito con Iturralde! Viendo que la Liga se les empieza a escapar de las manos, la designación arbitral para la jornada del próximo fin de semana decidió, casualmente que Iturralde González fuese el encargado de dirigir el último partido del Madrid en el Molinón antes de enfrentarse al Barcelona. Todos recordamos las actuaciones del colegiado vasco, capaz de lograr que el Barça no haya perdido nunca con él en el Camp Nou y que el Madrid acabe prácticamente siempre con algún expulsado cuando le toca Iturralde. El Sporting-Real Madrid fue el motivo por el que ayer publicó “Bufff vaya semana me espera de tuiter entre pros. antis. contras y trolls. Al final hasta va a ser divertido”. La Sexta se ha hecho eco de este tweet y considera que con estas palabras está “calentando el partido”. Iturralde González abandona Twitter: Me voy de Twitter porque los medios de contaminación son capaces de empañar las mas inocuas intenciones. Gracias a todos.

La caverna, en veure que el comitè de disciplina no estava per la labor de sancionar al central del Barça, i conscients de l’espantós ridícul que estaven perpetrant, van voler donar-li la volta tot passant del “Es de ley” al “Que vengan con todos”. Patètics un cop més. Pel que fa a l’Iturralde i un cop superada la prova del Preciado, també van optar per treure ferro i anar d’imparcials: El Madrid pasó el trago de El Molinón, a donde fue con cierta aprensión por Iturralde. Pero esta vez no puede tener queja. Hizo un arbitraje alborotado y agresivo con las tarjetas, de esos que ha prodigado de cuando en cuando y le han dado mala imagen, pero en el área se achicó, para ventaja del Madrid, que hizo un penalti con el 0-2 y que ya antes, con el 0-0, pudo ser sancionado en una jugada en la que Lass acaricia con la suela el balón antes de que De las Cuevas cayera derribado por el obstáculo de esa pierna. Por lo demás, Iturralde creó un caos que amenazó el partido, pero no lo condenó.

A la setmana del clàssic no està de més recordar algunes obvietats. A Madrid, quan es tracta de política, es pot votar als ex socialdemòcrates del Psoe, als neofranquistes del pp, als neolerrouxistes de la diez o als flowerspowers d’Izquierda unida, però quan es tracta del Maligne, no hi ha diferències ni dubtes: tots són del Maligne. A casa nostra, en canvi, ja ho sabeu…molts diuen ser del Barça perquè sinó ningú no els llegiria. I si es tracta de política què? El recent afer del deGispertfairy de la fada mamarratxa seria un clar i paradigmàtic exemple del mesellisme imperant a bona part de la classe política del nostre parlament. Un parlament, no ho oblideu, que té una majoria absoluta de diputats que diuen ser sobiranistes perquè sinó no els votaria ningú, però que a l’hora de la veritat no exerceixen com a tals i s’abaixen els pantalons davant les exigències d’unes minories que només pretenen liquidar-nos com a poble.

Aviat els veurem concedir la medalla d’or del Parlament a l’ínclit Gregorio Peces-Barba, gran humorista i pare de la constitució espanyola, la única verdadera. Al lloro!

blaugrana4

 

abans de la sanció

Es de ley

després de la sanció

Que vengan con todos

Publicitat

Opinió

Minut a Minut