Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Treball i Defensa, oportunitat històrica

|

- Publicitat -

Tenir dos ministres catalans portant les àrees de Treball i Immigració per un costat i la de Defensa per l’altre és una oportunitat històrica per a la construcció de l’estat català.

Des del ministeri de Treball es pot impulsar un marc català de relacions laborals, que afavoreixi la negociació de convenis col·lectius específics i avantatjosos pels treballadors i empreses catalanes. Es pot impulsar els sindicats nacionals o propiciar la indepedència dels sindicats actuals respecte les seves centrals de Madrid, que amb excuses com l’unitat de mercat van atacar l’Estatut. Per últim, amb les competències en immigració es pot crear una carta de drets i deures que inclogui l’aprenentatge del català als nouvingts, apart de transferir a la Generalitat totes les competències en immigració, tal i com incialment deia l’estatut.

Publicitat

Defensa també és clau. Es pot aconseguir fer desaparèixer totalment l’exèrcit a Catalunya. És una oportunitat històrica per a què solemnement un ministre de Defensa proclami obsolet i contrari als principis de la Nacions Uniders l’article VIII de la constitució espanyola, que encomana a l’exèrcit mantenir la integritat territorial d’Espanya, afirmant a més que l’exèrcit serà neutral davant la secessió d’una part del territori espanyol. Per últim és l’oportunitat de formar patriotes en temes militars i de seguretat exterior i interior, que de ben segur seran necessaris el dia que siguem un estat sobirà, independentment del model d’exèrcit que decidim tenir.

Confiem que que els maulets Corbacho i Chacon, socis dels patriotes socials Carod i Puigcercós, no ens decebin.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut