Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Barça en positiu

|

- Publicitat -

Hi ha moments complicats i hi ha setmanes com aquesta: Lliga, Champions, passadís, 4-1… En fi, per ser positiu, mirem algunes dades sobre la dimensió internacional del Barça, que ens pot fer sentir orgullosos com a socis i valorar amb major perspectiva la feina de l’actual junta directiva.

Segons comentava Ferran Soriano en les IV Jornades Econòmiques de l’Euram realitzades a Terrassa, el Barça té 50 milions de seguidors a Europa i 104 milions a la Xina. El 45% de les visites a la web del Barça són a la versió en anglès. I només el 23% de les persones que veuen el Barça per TV estan a l’estat espanyol (en partits de la Champions aquest número es redueix al 10%). Impressionant…
 

Publicitat

Gran notícia aquest increment i consolidació de la dimensió internacional del Barça, més enllà dels aspectes futbolístics, ja que el Barça transmet uns valors de compromís social (Unicef) i nacional (catalanisme, ambaixador de Catalunya) que ens permet sentir-nos orgullosos. No ens enganyem, som del Barça per atzar, però ja que som del Barça, estem de sort que el Barça sigui així.
 

Anant a temes futbolístics: què ha de fer el Barça? No ho sé. Que ho decideixi qui té la responsabilitat, capacitat i informació per fer-ho, que per això vam triar-los els socis. Que escoltin, però que decideixin ells. Procés participatiu, no democràtic (la democràcia l’exercim cada 5 anys elegint al president i a la junta directiva). És cert que de futbol en sap tothom, i que tenim molts presidents, directius i entrenadors en potència desaprofitats per tot arreu (!), però en moments com l’actual segurament impera fer grans canvis, però també tenir el cap fred. Força Barça!
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut