Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Carod 8 – Puigcercós 3

|

- Publicitat -

Gràcies a Josep Lluís Carod-Rovira ERC va aconseguir 8 diputats a Madrid fa 4 anys. Per culpa de Puigcercós només s’han aconseguit 3 diputats ara. Gràcies a Carod ERC era un partit seriós, que es feia respectar, i per culpa de Puigcercós ERC és un partit de calçotada… Home, ni tan ni tan poc.

Els resultats d’ERC, èxits i fracassos, són atribuïbles a tota la direcció d’ERC en general i als màxims responsables de cada campanya en particular. Cert és que el 2003 Carod va saber transmetre un discurs il•lusionador (mans netes), i que el 2004 la seva figura va ser clau per assolir els històrics 8 diputats a Madrid. Però no es pot oblidar que en tots dos casos hi havia una direcció forta que li donava suport, molts militants anònims que s’hi van deixar la pell i, en les eleccions del 2004, Puigcercós va fer un acte de generositat i va cedir ser cap de llista a Carod. Sí, ERC va tenir uns grans resultats, en part gràcies a Carod, però mèrit de tota la direcció. Igualment darrerament ERC s’està enfonsant elecció rere elecció, mèrit de tota la direcció, però gràcies especialment a Carod, Puigcercós o a tots dos, segons es pregunti. A les verdes i a les madures, no s’hi val atribuir-se els mèrits i culpar als altres dels fracassos.
 

Publicitat

Abans de discutir les persones, però, discutim el projecte. Tots dos són uns ferms defensors del segon tripartit, i no volen revisar-lo. Un ens parla d’un referèndum el 2014 i l’altra del concert econòmic el 2010, quan la negociació del nou finançament és aquest 2008; tots dos han avalat la ponència estratègica d’ERC que s’ha de votar el proper 14 de juny. En resum, tots dos defensen el mateix, i així ho han reconegut, però un d’ells és millor candidat, més seriós i millor líder. Qui? No sé, que cadascú jutgi i decideixi. Però no ens equivoquem, si l’estratègia d’ERC és la correcta, que es militants triïn entre Carod o Puigcercós. Però si el que cal és canviar l’estratègia, no serveix cap dels dos.
 

Carod o Puigcercós? Carretero i Carandell!
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut