Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Conductor sense punts nomenat nou Director General de Trànsit

|

- Publicitat -

Qui millor per controlar el trànsit? Un crack que ha perdut tots els punts. Per sort, de moment, no hem arribat fins aquí. Qui millor per supervisar l’estabilitat financera als Estats Units? L’antic Director de risc d’alguna entitat quebrada o quasi-quebrada. És broma, no? Bé, depèn com es miri el fitxatge de l’antic Director de Risc de Bearn Stearns per part de la Reserva Federal de Nova York. La realitat supera la ficció…

Vàries dades:

Publicitat
  • Michael Alix era el Director de Risc de Bearn Stearns
  • Bearn Stearns va estar a punt de fer fallida, i només ho va evitar la intervenció de la Fed i el Govern Americà, instigant la seva compra per part de JP Morgan (amb un aval –i per tant potencial cost pel contribuent americà- de 29.000 milions de dòlars)
  • Alix ha estat nomenat Senior Vice President de la Reserva Federal de Nova York, responsable de supervisar la solvència i estabilitat dels bancs

Tenint en compte que un dels principals problemes de Bearn Stears va ser la supervisió de dos hedge funds seus que invertien en hipoteques d’alt risc (subprime), i les pròpies inversions de Bear Stearns en subprime, en les quals el rol de la direcció de risc hi devia tenir algun paper, per acció o omissió, aquest nomenament presenta com a mínim alguns dubtes.

No oblidem que un dels principals problemes d’aquesta crisi és la regulació laxa i control limitat per part del regulador americà. No sé, potser amb aquest fitxatge això millorarà. Experiència no li falta.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut