Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Crisi? Sí, la d’aliments!

|

- Publicitat -

Això sí que és una crisi: l’increment del preu dels aliments pot provocar la fam en més de 100 milions de persones arreu del món. A Estats Units han racionat la venda d’arròs en grans supermercats com Wal-Mart, però a Sierra Leona el preu de l’arròs s’ha doblat i el 90% dels ciutadans no el poden comprar. I sembla que la cosa només acaba de començar.

No és que no es produeixin aliments, és que no s’utilitzen per menjar (!). La producció mundial de blat ha pujat un 5% respecte l’any anterior, però menys de la meitat d’aquest blat, d’acord a l’ONU, serà per alimentar a persones. L’origen i font principal d’aquests problemes està en el creixement del biocombustible, però també de l’augment de demanda en els països emergents. En qualsevol cas els efectes d’aquesta crisi d’aliments pot tenir efectes devastadors pels ciutadans del tercer món i per les seves economies.

Publicitat

Cal consciència d’aquest problema per part de tots els ciutadans. Però cal sobretot una acció decidida de l’ONU i dels governs per frenar aquest tsunami de conseqüències dramàtiques, i que aquesta acció es faci abans no sigui massa tard.

Pots trobar més informació a:

http://www.avaaz.org/en/world_food_crisis/11.php

http://www.reuters.com/article/gc08/idUSL1890947220080424
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut