Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Fum de ZP i Chacon a costa de joves i dependents

|

- Publicitat -

ZP, el rei de les polítiques socials, per tothom menys pels beneficiaris de les seves pròpies polítiques.

Ja he comentat en el passat el desastre de la Llei de Dependència  que, apart d’envair competències de la Generalitat, no té prou recursos econòmics per aplicar-se i comporta tràmits burocràtics interminables. A qui perjudica? Als seus teòrics beneficiaris, que a més de patir una situació personal molt greu (alt grau de dependència) han de sofrir un calvari burocràtic per, al cap de molt temps, cobrar molt menys del que esperaven (si al final acaben cobrant alguna cosa). Altes expectatives, baixos resultats. A qui beneficia la llei? Principalment al propi ZP, que davant de tothom (excepte els propis beneficiaris de la llei) queda com el crack de les polítiques socials. Qui pot estar en contra de la Llei de Dependència, que és tan i tan bona? JO, per les 3 raons esmentades (envaeix competències, té una dotació econòmica insuficient i l’administració no està preparada per implantar-la). Podria haver una quarta, però em falta informació, i seria si ens ho podem permetre: l’estat no ho pot pagar tot. Si paga la Llei de Dependència potser hauria de dedicar menys diners a altres coses.

Publicitat

Amb els joves, similar. La ministra Chacon, abans responsable de Vivenda, va prometre ajuts als joves per pagar el lloguer. Genial! Qui pot estar en contra d’ajudar als joves? Resultat: a Catalunya s’han concedit l’ajut a 27.823 joves… però només han rebut l’ajut 8.117.  Un desastre (apart d’envair competències de la Generalitat per variar).

ZP i Chacon van dient a tothom que estan ajudant a la gent, que són els campions mundials del progressime. Van fer inclòs una campanya de publicitat explicant la gran Llei de la Dependència (mentre els beneficiaris seguien sense cobrar), coincidint amb l’anterior campanya electoral. Si voleu saber la veritat, pregunteu als afectats: als dependents (o familiars de dependents) i als joves.

ZP i Chacon, fum, fum, fum.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut