Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Mil dies amb PM

|

- Publicitat -

Interessant el llibre de Jordi Mercader sobre la seva experiència al costat de Pasqual Maragall durant el primer tripartit. Més enllà del biaix natural a favor de PM, és un relat interessant per ajudar a entendre millor l’evolució del tripartit, amb les seves grandeses i sobretot les seves misèries.

Dos apunts del llibre. El primer, la solitud de PM. Cert és que ERC no li hi va posar fàcil, però sembla que l’enemic de debò el tenia a casa, al PSC i al PSOE. Sorprèn el poc suport que va rebre del seu partit en els moments més difícils i delicats, sobretot al final del seu mandat.

Publicitat

El segon, la fe en l’Espanya plural. Molt respectable, però amb resultats estèrils. Hi ha qui diu que és més fàcil que Catalunya sigui independent que Espanya sigui un estat federal i plurinacional de veritat. En tot cas els federalistes que creuen en un estat plurinacional haurien d’explicar quin és el seu pla B si no aconsegueix aquesta Espanya somiada: conformar-se amb l’Espanya actual o marxar d’Espanya.

Un amic socialista català em deia abans de les eleccions que si el que em preocupa és el dèficit fiscal o el dèficit d’infrastructures, que no em preocupés, que estava en fase de solució (!). M’ho deia convençut i de bona fe, però sóc un pèl escèptic. Si es resol acceptaré que és possible una Espanya plurinacional. Però si no es resol, acceptarà ell que aquesta Espanya que anhela no és possible?

Publicitat

Opinió

Minut a Minut