Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Suport incondicional als Mossos d’Esquadra

|

- Publicitat -

Sense matisos: suport incondicional a la Policia Nacional de Catalunya. El límit és quan la pròpia policia o la justícia desautoritza l’acció d’alguns Mossos, com ara ha passat. Jo també m’avergonyeixo quan veig que els Mossos han abusat de la seva autoritat, però cal recordar que són casos aïllats i fet per persones que no representen més que una petitíssima part d’un col•lectiu de més de 14.000 agents.

Els Mossos protegeixen un bé molt preuat: la seguretat i, per tant, la llibertat. Clar que la Policia ha de tenir límits, però els té i actua en conseqüència, com a policia democràtica que és. Que la policia pega? Doncs clar, de vegades ho ha de fer, sobretot per defensar-se ells o a nosaltres, o per garantir l’ordre públic. Que la policia és, en alguns casos, poc transparent? Doncs clar, no ha d’anar explicant a tothom què fa i com ho fa. Que ho expliqui als nostres representants públics, govern i oposició, amb discreció i confidencialitat, i que aquests representants públics, amb sentit d’estat, actuïn en conseqüència. Que la policia comet abusos? Doncs malauradament de vegades ho fa, i per això estan els propis comandaments i els tribunals de justícia, com ara ha passat.

Publicitat

És la Policia Nacional de Catalunya. És tan important que, de fet, per patriotisme i per sentit d’estat, no hauria de dependre d’un neocomunista com Saura. Qui ho havia de dir, trobo a faltar la Consellera (d’Interior) Tura.

Arrel de la recent condemna dels Mossos i del tebi suport que ha rebut el cos per part de molts dels nostres governants, m’ha vingut al cap les paraules de paraules de Joan Carretero en el discurs de l’auditori de juny del 2007 referides a què hauria de fer ERC (aplica a qualsevol partit amb sentit d’estat):

“ERC ha de garantir als ciutadans de Catalunya la seva seguretat: sense seguretat no hi ha exercici possible de la llibertat. La seguretat de les persones i dels seus béns ha de ser garantida de manera efectiva pel Govern de Catalunya. La seguretat està més present a les societats amb benestar i justícia social, però és ben cert que la policia és una eina imprescindible per a qualsevol societat moderna per a garantir la seguretat dels seus membres. Els mossos d’esquadra han de ser la policia integral del nostre país. ERC ha de vetllar pel seu prestigi, per la seva eficàcia, per la dotació adient de recursos humans i materials, per millorar la seva capacitat i qualitat professional. ERC no ha de permetre el seu menysteniment ni el seu linxament públic per interessos aliens a la seguretat ciutadana. Les societats lliures deleguen en les seves forces policials, amb totes les garanties democràtiques, l’ús de la força quan aquesta és necessària per a la preservació de l’ordre públic i la seguretat ciutadana i això és el que ha de fer la nostra policia. La secció de flors i violes no és, precisament, als ministeris de l’interior.”

Doncs això.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut