Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Comença el compte enrere

|

- Publicitat -

Ens trobem davant d’un enèsim, i esperem que últim, episodi de l’eterna batalla entre TV3, Acció Cultural del País Valencià, per una banda, i el Govern del País Valencià i el Govern espanyol, per l’altra. La darrera etapa dels 25 anys d’història de la televisió catalana a terres valencianes ha estat marcada per desiguals enfrontaments entre el poder polític i la voluntat comunicativa. Acció Cultural del País Valencià, que durant els darrers dos anys ha procurat aturar el procés de tancament de la xarxa dels seus repetidors ha estat multat de forma injusta i constant.

Acció Cultural, però, és una entitat tossuda i sent conscient que es troba davant d’un problema polític i no tecnològic (cal recordar que la Generalitat Valenciana encara disposa de 4 canals lliures de TDT que podria usar per emetre els canals de la corporació) ha decidit jugar-se l’última carta. I per això ens trobem davant de la Iniciativa Legislativa Popular, una iniciativa ciutadana per aconseguir l’aprovació d’una llei mitjançant la recollida de signatures, i que porta per nom ‘Televisió Sense Fronteres. Per TV3 al País Valencià‘.

Publicitat

Aquest projecte de llei, avalat amb una Comissió Promotora formada per un grup de persones de reconegut prestigi com són Eliseu Climent, Jordi Pujol, Heribert Barrera, Antoni Tàpies, Manuel Vicent, Pere Gimferrer, Xavier Mariscal o Salvador Giner, entre d’altres, es presenta a la Mesa del Congrés espanyol. A partir d’aquest moment es disposa d’un màxim de 9 mesos per a recollir un mínim de 500.000 signatures vàlides en el conjunt de l’Estat espanyol. No és feina fàcil però amb ganes es pot aconseguir. El compte enrere ja ha començat; ara només cal adherir-se a la causa i, entre tots, aconseguir que TV3 també es pugui seguir veient al País Valencià.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut