Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Farem els catalans el que hem de fer arribat el moment?

|

- Publicitat -
Fa uns dies un diari va publicar una enquesta en la que CIU passava a ser segona força política a Catalunya i ERC duplicava el nombre de diputats al Parlament de Catalunya posicionant-se, segons l'enquesta, en primer lloc.
 
Al marge de que és només una enquesta i que sembla que només es va fer a 870 persones, el que si que serveix és per veure cap a on van les tendències polítiques a Catalunya. Sembla que apunta maneres a que  l'independentisme i el dret a decidir triomfen per sobre dels unionistes.
 
Durant aquests dies hem pogut sentir les posicions dels diferents partits polítics: 
 
– C's amb el seu discurs habitual on insisteixen en que els catalans no volem la llibertat, que no volem separar-nos del llastre de país que és Espanya, es a dir segueixen sense entendre res.
– El PP amb el seu mocador negre habitual que els tapa els ulls i les seves orelleres, com la dels rucs, que els porta a seguir el camí, no veuen que el camí 
s'acaba i ells segueixen endavant, sense veure que cauran en picat.
– PSC totalment descol·locat, no entenc com el propi partit no veu on els porta el seu màxim dirigent, Pere Navarro, no veuen que inclús el seu diari ha publicat una enquesta on els deixa pel terra? Seria el pitjor resultat que podrien treure des que existeixen. El senyor Navarro es creu el messies del “Fadaralisma”, mentre aquí es crea un grup de persones per estudiar i preparar el nostre camí a la llibertat, ell pensa en crear un grup per modificar la constitució espanyola. Si, si, ja sabeu, aquella que mai es modificarà, la que necessita un partit amb majoria al Parlament Espanyol i al Senat, lluny del que té el PSOE i el PSC.
– ICV es manté en la seva línia, van poc a poc però van guanyant terreny al PSC, saben gestionar molt bé els seus vots i seguidors. El seu discurs moltes vegades és un tant ambigu i per això la gent no els pren més seriosament.
– CIU tindria els seus pitjors resultats dels darrers 40 anys, segons l'enquesta. El seu portaveu mateix ha comentat que és normal, ja que ells son els que han provocat les retallades i canvis més greus al govern però comenten que no es mouran del seu camí i que seguiran endavant amb el dret a decidir.
Aquí tenim un conflicte, mentre una part de CIU sembla predisposada a lluitar per la nostra terra, una altre part ho veu com una bogeria. Mentre el President Mas promou cada dia la creacióp d'un nou estat per Catalunya, el seu soci de partit fa campanya en contra seva i en contra del nostre País. El senyor Duran botifler Lleida surt dia si, dia també, en un medi o un altre parlant en contra de la nostra terra i de la nostra llibertat, als que som independentistes no ens preocupa, el veiem com una màquina de crear a diari més independentistes.*
 
*Sincerament segueixo sense entendre que fa el senyor Duran i Lleida a la vida, de que treballa? quina és la seva feina? perquè CIU el manté al partit? Perquè el senyor President no el fa fora i el treu del mig? Per mi, CIU ja s'ho farà, però pels catalans aquest home es un insult a la nostra terra i als sentiments de la majoria dels catalans.
 
– ERC és el partit que fa la pujada més espectacular, sempre parlo del que diu la famosa enquesta. I es aquí on els independentistes com jo ens sentim pletòrics però al mateix temps volem que el partit no perdi el nord, la veritat es que el que volíem sentir es justament el que la senyora Marta Rovira o el senyor Oriol Junqueras van dir, que es una enquesta i que ERC ha de seguir treballant per que la consulta es pugui fer i per aconseguir que un dia no molt llunyà puguem ser lliures. Justament aquestes paraules i aquest pensament es el que esta fent més gran cada dia al partit, i els seus màxims dirigents amb aquest pensament tant directe respecte la independència, però al mateix temps tant plural, obert a que tothom sumi i sobre tot amb una cosa que darrerament trobàvem a faltar a la política, SENY!
 
Arribat aquest punt es on jo em plantejo, tot va com sembla que va? tot fa la pinta que fa?
Al 11S2012 quasi 2 milions de persones vàrem sortir al carrer cridant IN-INDE-INDEPENDÈNCIA!, després de 40 anys, sembla que els catalans tornem a tenir majoria sobiranista, els carrers i poblacions estan plens d'estelades, quasi tots els ajuntaments s'han declarat independentistes i tot sembla que va cap a la direcció que volem la majoria. Arribat aquest moment i arribat el moment de la consulta, els catalans farem el que hem de fer? Tindrem els collons d'una vegada de dir Adéu Espanya? Permeteu-me que us digui que jo Sí, i desitjo que vosaltres també.
 
Una cosa més que no vull deixar passar, és deplorable veure les notes que treuen els dirigents dels partits del Parlament de Catalunya, segons l'enquesta, però que coincideixen amb altres enquestes, només tres aproven i dos d'ells per la mínima, s'ho haurien de fer mirar…
 
Visca Catalunya Lliure
 
Sergi Varet
Publicitat

Opinió

Minut a Minut