Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

Som i serem

|

- Publicitat -

Ja ha passat una setmana de la Via Catalana, la societat civil, com diu tothom, hem complert els desitjos i molt més!
Uns diuen que només érem 400 mil, altres que érem 1.600.000, jo que vaig estar personalment diria que érem molts més encara. La qüestió és: ens cal tant detall? no hem vist ja qui som i quants som? Alguns hem repetit en diferents manifestacions i ja hem vist com any rere any hem crescut brutalment!
 
Després de la Via Catalana el Govern Espanyol = PP, no s´ha mogut ni un mil·límetre, el PSOE tampoc, encara que el seu màxim dirigent hagi sortit dient que s´ha d'escoltar a Catalunya. Fa 2 dies en un congrés amb el PSC va tornar a repetir el monotema del FADARALISMA i que de dret a decidir res de res. Tenint en compte que quests dos partits es reparteixen el pastís i el govern cada 8 anys, hem de creure que mai podrem fer una consulta pactada i autoritzada per Madrid.
 
Rajoy ha esperat a què es fes la Via Catalana per respondre al MHP Mas que la consulta no la farem mai, dialeg SI, pero consulta NO. Sabeu una cosa? s´ha esperat a què es fes la Via perquè estan cagats, tenen por, molta por i no volien crispar-nos més. Imagineu quanta gent més s´hauria mobilitzat i com hagués sigut la Via Catalana, si haguéssim sabut abans el que deia la carteta de Rajoy? BRUTAL!! hauria estat brutal, molt més, i per spanyistan això hagués sigut un polvorí a punt d´esclatar.
 
Som un poble que portem anys, segles aguantant merda, repressions, maltractaments, assassinats, violacions, negacions de la nostra cultura, espolis fiscals, etc..
Som un poble que porta segles resistint davant d'un país opressor, mantenint la nostra cultura, la nostra llengua i les nostres arrels.
Som un poble lluitador, com diuen a la cançó els Obrint Pas, som la pedra a la barricada.
 
Ara mateix el poble i no els governants som els que estem liderant el procés cap a la llibertat, som un cop més el poble combatiu i valent, pacífic, però combatiu, sense fer res dolent, sense entrar en conflictes amb ningú, nosaltres hem fet Via, hem fet la Via Catalana alegre, familiar, cordial, etc… i tot el món ens ha vist, som un poble per estimar i que ens fem estimar.
 
Han sortit els primers ministres de repúbliques bàltiques a favor de la nostra llibertat però també han sortit cavernícoles com Almunia dient que quedarem fora de la UE, Margallo amb el seu NO a la consulta, Soraya SS, etc… la realitat és que estem en boca de tots! Un bon amic sempre em diu que és bo que sàpiguen de nosaltres, uns per bé i altres per malament, però estem en boca de tots, el conflicte comença a ser de domini internacional.
 
D'altra banda ara també tenim l'ombra de la consulta pactada i legal, sincerament, un pastís podrit. Ara la premsa parla i comenta que hi ha diàlegs entre CIU i govern central, ep! si, CIU i govern central = PP, és un matís important perquè com ha reiterat en Junqueras, ell sap que a vegades el MHP parla amb Rajoy, però no sap res més. És el Govern de Catalunya= CIU el que parla amb el Govern Central= PP, i em pregunto: algú espera alguna cosa positiva d'aquestes converses? Veieu el que diu el PP? Veieu el que diu Duran, per cert encara a Panamà? No traurem RES! RES! pèrdua de temps i marejar la perdiu un cop més, un any més.
 
L´any vinent eleccions UE, al 2015 eleccions espanyoles i 2016 eleccions catalanes. Ningú vol sortir mogut a cap foto abans de cap elecció! El MHP deia plebiscitàries al 2016 precisament per això, quants anys portem ja veient que abans d´eleccions ningú mou peça ni fa res?
Mentre tant es comenta que el Govern Central potser ens permet una consulta amb tres preguntes:
 
Vol que Catalunya Sigui un estat federal dintre d' Espanya?
Vol que Catalunya sigui un nou estat d´Europa independent a Espanya?
Vol que Catalunya continuï sent una CCAA d´Espanya?
 
Amb aquest poti-poti de preguntes, creieu que una d' elles, la que ens interessa, aconseguiria el 51 o 52% que diuen que requerim per declarar la independència de Catalunya?
 
Una cosa més, també es parla de què en Rajoy podria oferir un millor finançament a Catalunya. Analitzem aquest punt:
 
Ara mateix, si no estic errat, el govern central diu que ens retorna el 10% del que Catalunya recapta i envia a Madrid.
De quant estem parlant en un nou finançament, del 15%? del 25%? fins i tot creu algú que ens retornarien el 50% del que enviem?
Pensem que Sí, que ens creiem que signarien retornar el 50% del que enviem a Madrid. Perquè collons ens conformarem amb el 50% del que generem a Catalunya, quan si fóssim lliures, podríem tenir el 100%!!!! No se vosaltres però jo vull el 100%.
 
Catalanes i catalans, som un poble oprimit, valent i treballador, un poble que per sobre de tot ha resistit en tots els sentits al llarg de l' història. Sabem el que som i cada cop més veiem i sabem el que volem ser.
La realitat és que serem el que nosaltres vulguem ser!
La Via Catalana ho ha demostrat, nosaltres movem aquest país. No perdem més el temps, no maregem més la perdiu, no ens deixem manipular ni enganyar per cavernícoles.
Som un poble oprimit i serem un país lliure i solvent. 

Visca Catalunya Lliure[soliloquy id=”226156″]

Publicitat

Opinió

Minut a Minut