Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Sembrada popular de panís ecològic al Pallars

|

- Publicitat -

Els membres de la Plataforma Transgènics Fora del Pallars, organitzen una sembrada popular de panís ecològic per tal de denunciar la impossibilitat de fer aquest conreu amb garanties mentre el blat de moro transgènic continuï present en els camps catalans, a causa de la contaminació que provoca, d’aquesta forma volen mostrar la seva solidaritat amb la pèrdua del conreu de panís ecològic als camps catalans i reclamar així un canvi de model agrícola.

Aquest acte tindrà lloc en un camp que es troba al terme de St. Joan de Vinyafrescal, entre Tremp i la Pobla de Segur, el proper divendres, dia 1 de maig, a partir de les 6 de la tarda. Per concloure l’acte, que tindrà un aire festiu, es realitzarà un berenar per a tots els assistents. El camp serà senyalitzat com a “Camp Lliure de Transgènics, i serà visible des de la carretera. Aquest espai es suma també a campanya de declarar zones lliures de transgènics, que ja compta amb més de 1000 hectàrees, varies empreses i associacions del Pallars, que ja s’han declarat lliures de transgènics.

Publicitat

La sembrada populars engloba dins de la campanya de Sembra de Panís ecològic que la plataforma Som Lo Que Sembrem ha iniciat aquesta primavera, i que ja compta amb un gran nombre de mostres de solidaritat. El cap de setmana passat, en el marc de la fira “El Xorret d’aigua clara” que es va celebrar a Sort, la plataforma Transgènics Fora del Pallars va repartir 500 plantes de panís de fer crispetes ecològic, amb la intenció que la gent les planti als seus balcons, jardins, horts i camps. Aquesta iniciativa s’ha dut a terme a diferents llocs de Catalunya, per exemple, a la Fira de la Terra de Barcelona, on és van repartir també un gran nombre de plantes i recollint així una gran mostra de suport amb la iniciativa.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut