Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Dia de lluna nova i de constipats intestinals

|

- Publicitat -
Avui és dia de lluna nova i d’estranyes conjuncions astrals. El sol i la lluna, i també Mercuri, s’han aplegat dins la constel•lació de l’Escorpí i, de fet, la concatenació dels esdeveniments és tot un espectacle. Deixant de banda el fet que, avui, els “peperos” estan força esverats i han anat a desfogar-se, com sempre, al seu Mur de les Lamentacions disfressat d’alt tribunal, el que més reclama la nostra atenció és que la Generalitat de Catalunya encara no té el seu president. Semblava que ahir s’hagués trobat la perfecta solució salomònica per assolir, per fi, la investidura del candidat que aconseguís obtenir més consensos entre els diputats independentistes. I no, res de solucions salomòniques. Avui Jordi Turull –que tot just té Mart i Júpiter en el seu signe zodiacal– surt a Els Matins de TV3 i diu que era broma, que aquella proposta no va fer-se seriosament. Artur Mas volia guanyar Baños en el seu mateix terreny de joc, el de les assemblees, però es veu que, durant la cimera d’ahir, els alts representants de JxSí van vetar la cosa perquè –suposició meva– massa “cupaire”.
 
El líder de la CUP, Antonio Baños, per la seva banda, avui ha desaparegut. S’ha esborrat del mapa com si res, com si no l’estiguessin esperant a RAC1 per una entrevista que tenia en agenda amb Jordi Basté. Baños va tornar a aparèixer unes hores després i va explicar que estava al llit amb la febre. Potser fer una trucada per avisar és un costum massa classista i només els membres de la casta disposen d’un telèfon per fer-ho… Em queda el dubte. 
 
Per descomptat, recordo que quan la monja Forcades, fa uns mesos, va anunciar que deixaria el convent per presentar-se com a candidata a les eleccions del 27-S –amb l’objectiu, ella també, de fer fora el MHP– va desaparèixer a causa d’una diarrea fulminant per la qual va haver d’interrompre la croada palestina que havia pensat d’utilitzar com a instrument de propaganda electoral en lloc dels antics manifestos. I avui és Antonio Baños la víctima. “Víctima de la política”, va afirmar ell mateix, segons va declarar el diari digital directe.cat. Víctima del remordiment per haver votat d’acord amb el PP i Ciutadans, afegeixo jo. Perquè el remordiment, se sap, sovint t’estreny els budells. 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut