Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La vella “nova política” d’En Comú Podem

|

- Publicitat -

En vista de lespropereseleccions generals espanyoles, el cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, declara amb pompa i tot que el seu partit tornarà a guanyar a Catalunya. Dit això, em pregunto:

–          Els electors se’n recordaran que Domènech va ser un dels primers enxufatspel govern municipal barceloní encapçalat per Ada Colau que fins i tot va crear-li un càrrec ad hoc, el de responsable del Comissionat de Memòria Històrica oportunament inventat per a ell que, però, va exigir més i, de fet, va deixar-lo per presentar-se a les eleccions del 20D?
 
–          Atès que, segons afirma Xavier Domènech, el vot al seu partit serà “un vot útil per complir els somnis”, els electors se’n recordaran que l’únic somni que volia complir al Congrés era que Pablo Iglesias li fes obtenir un ministeri nou de trinca, el graciós “ministeri de la plurinacionalitat” inventat (també aquest!) justament per a ell?

Publicitat

–          A més a més, els electors se’n recordaran que, pel que fa al somni de la independència, els plans de Podemos (del qual En Comú Podem és una mera sucursal) preveien que el futur de Catalunya havia de pactar-se entre Xavier Domènech i Miquel Iceta (PSC) sense que cap independentista hagués estat convidat a la taula de negociació?

–          Com que, segons Domènech, “la millor garantia per guanyar el canvi no és guanyar contra el PSOE, sinó guanyar les eleccions”, se’n recordaran els electors que, per al seu partit, que també és el partit d’Ada Colau, la paraula “canvi” vol dir pactar justament amb els socialistes tot i que al govern des de sempre?

Ara bé, si voleu la demostració de l’assumpte, només us cal mirar el que està passant a l’Ajuntament de Barcelona, la demostració empírica del concepte de “canvi” de l’autoproclamada “nova política”. 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut