Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La independència podria haver de passar per una guerra civil

|

- Publicitat -

Els profetes sempre ens agraden. Sobretot quan prediuen fets que voldríem que ocorreguessin. Ara que s’apropa la data del referèndum sobre la independència i el govern espanyol comença a reaccionar, les boles de vidre comencen a treballar sense aturador i les teories sobre el que passarà en un futur proper es multipliquen.

Segons l’economista nord-americà Martin Armstrong, Catalunya encara haurà d’esperar tres anys abans d’aconseguir la independència. Armstrong és un expert d’informàtica i economia que va elaborar un mètode per preveure amb un alt grau de probabilitat l’ocurrència de fets econòmics i polítics rellevants. El seu Economic Confidence Model planteja intervals de 8,6 anys entre els principals esdeveniments històrics i condueix a la conclusió que no hi haurà independència abans de l’any 2020.

Publicitat

Armstrong observa que va ser a partir del 2011 que hi va haver una onada creixent d'independentisme amb l'objectiu concret i declarat de la separació d'Espanya. Ara bé, si se sumen 8,6 anys al 2011, el resultat assenyala que caldrà esperar el 2020 perquè el cicle actual es conclogui amb algun esdeveniment rellevant des del punt de vista de l'independentisme.

En particular, Armstrong planteja la possibilitat d’una guerra civil que podria esclatar entre el 2018 i el 2020. L’economista reconeix que Espanya “ha anat sagnant” Catalunya i ara…

>>> continua llegint

Publicitat

Opinió

Minut a Minut