Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Indefensió legal

|

- Publicitat -

Espanya, un cop més, ens vol collar. Saben que a Europa no hi ha res a fer: l’escola catalana està avalada per la Unió Europea i per la Carta Europea de les Llengües Minoritàries o Regionals. Els diversos informes nacionals, estatals i internacionals, avalen també el nostre sistema educatiu en català, com per exemple el darrer informe PISA.

Tot ho tenim al nostre favor, excepte les lleis espanyoles. Com a lleis d’Espanya que són, els espanyols ja se’n cuiden prou que vagin a favor dels seus interessos. Vint-i-un diputats del Parlament català, tres o quatre famílies espanyoles inadaptades i un sistema judicial que mai no es va “depurar” en acabar el feixisme, poden més que la immensa majoria de ciutadans del nostre país, el nostre Govern i el nostre Parlament junts.

Publicitat

Ara és el model lingüístic de les nostres escoles, fa poc ho va ser el nostre Estatut(et) i les lleis que se’n deriven (d’Acollida, del Cinema, del Consum, etc). Com una gota malaia que mai no s’atura, els espanyols tampoc no s’aturaran en el seu intent de destrossar-nos col•lectivament, allà on fa més mal, allà on ens cou més, en allò que ens defineix i ens dóna l’energia per anar endavant.

Els defensors d’un bilingüisme que calla davant la indefensió i manca de drets lingüístics que patim els catalans en gairebé totes les esferes de la vida pública, fan foc de l’únic oasi que permet que la situació sigui suportable: l’escola. Ara és l’hora de plantar cara a aquests espanyols que ens volen assimilats i obedients. Avui dia 23 de desembre, a les 20h, davant del teu Ajuntament, defensa els teus drets, amb el cap ben alt, amb la veu ben forta!
  

Publicitat

Opinió

Minut a Minut