Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Hivern meteorològic 2010-11 a Barcelona

|

- Publicitat -

Avui és el darrer dia d’hivern meteorològic, que inclou els mesos de desembre, gener i febrer. L’hivern astronòmic finalitzarà el proper dia 20 de març a les 23:21 hores.
 
Aquest hivern ha estat relativament sec i càlid, amb una anomalia de +0,9ºC, i un dèficit de precipitació de 21,7 mm, ja que només ha plogut un 82% de la mitjana, amb unes pluges concentrades en quatre episodis d’importància. Desembre va tenir una anomalia de +0,3 ºC, gener +1,0 ºC, i febrer 1,6ºC.
 
No ha estat un hivern excessivament càlid ni sec, però comparat amb els hiverns dels darrers dos anys, que van ser “mitjans” respecte la referència, però força freds comparats amb els hiverns majoritaris de les dues dècades prèvies, hem de dir que l’hivern ha estat molt suau. Sobretot si pensem que l’hivern ha estat sorprenentment fred a la major part de l’Hemisferi Nord, ja sigui Europa, Amèrica del Nord o Àsia.
 
També, cal tenir en compte que ja portem 9 mesos consecutius amb temperatures clarament superiors a la mitjana, i amb un període de precipitacions inferiors a les normals, a excepció dels mesos de setembre i octubre.
 
Com ja he comentat en un altre article, si la tònica general dels propers anys és anar cap a un refredament anual de les temperatures, llavors potser tindrem uns quants mesos freds de cara a la resta d’any, per tal de compensar aquest inici d’any tan suau, i aquest període continuat de temperatures superiors a la mitjana de referència.
 
Com sempre, només podem esperar i veure què passarà d’ara endavant.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut