Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

On és el cinema en català?

|

- Publicitat -

La Llei del Cinema ja fa temps que es va aprovar, hi ha hagut canvi de govern a la Generalitat, però la situació del cinema en català al nostre país és gairebé més penosa i humiliant que no pas fa un cert temps.

A la ciutat de Barcelona, avui per exemple només hi ha TRES PEL·LÍCULES en català a tres sales de cinema barcelonins, distribuïdes en unicament NOU PASSIS. Dues són de factura catalana (“Midnight in Paris”, i “Barcelona, abans que el temps ho esborri”), i l’altra és europea, concretament de Finlàndia i Dinamarca, “Homes que criden”. Cap pel·lícula infantil o juvenil en la nostra llengua.

Publicitat

L’oferta d’avui a Barcelona és de SEIXANTA TÍTOLS diferents, que es mostren a VINT-I-SET CINEMES de la capital. O sigui el 5 per cent de l’oferta cinematpogràfica (per títol) en català, però per no desanimar-vos excessivament,  us estalviaré el nombre de sales i sessions que les pel·lícules en espanyol tenen, comparat amb les sales i sessions en català.

I jo demano als nostres governants: Aquesta situació humiliant i de discriminació del ciutadà català té data de caducitat o per ventura els pactes contra-natura CiU-PP ja s’encarregaran que la Llei del Cinema quedi aparcada dins un calaix oblidat de la Generalitat, o convenientment aigualida per no molestar els espanyols i botiflers de casa nostra?

Publicitat

Opinió

Minut a Minut