Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Cascos Blaus al Congrés de CDC

|

- Publicitat -

Cascos Blaus

Amb aquesta metàfora ha definit Saül Gordillo el paper dels blocaires al Congrés de CDC que s’està celebrant al Palau de Congressos de Catalunya. Un congrés que ha començat amb una taula rodona on a més del periodista de Calella, hi havia el Carles Puigdemont, la Carme-Laura Gil i el Marc Vidal. La taula és titulava “Política 2.0 i blocs” i ha estat seguida per uns 70 blocaires entre els que si contaven militants de CDC, però també d’ERC i del PSC.

Publicitat

Política 2.0

Què és la política 2.0? Per una banda, o per un extrem, la Carme Laura-Gil creu que la política és política, i el que és 2.0 són les eines, hi ha unes eines 2.0 que permeten fer una política diferent, però un discurs sempre serà més important que un escrit. A l’altre extrem s’hi troba en Marc Vidal que parla dels Ciutadans 2.0. Uns ciutadans que condicionaran a uns nous Politics 2.0 en un nou món 2.0.

Cultura 2.0

Finalment, i enmig dels dos plantejaments, hi ha el Carles Puigdemont que parla de la nova Cultura 2.0 amb la qual tindrem una nova manera de fer política. Una anècdota per explicar-ho millor: Quan li toca parla a ell, que és l’últim, ja sap que els blocaires ens estem queixant del excessiu soroll de l’espai i sap que en pensem de les exposicions que han fet els altres contertulians. Ho sap gràcies al twitter i als blocs que ha anat consultant durant el debat. En Carles té més informació de la “parròquia” que la resta de contertulians. Té avantatge. En definitiva, conclou, el partit que no sigui 2.0 s’empetitirà i el polític que no tingui discurs propi s’extingirà d’aquí uns anys. Per part meva, un desig pel futur: que cap Polític 1.0 vulgui legislar i empetitir o extingir la tasca dels Cascos Blaus 2.0.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut