Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Primera trobada de joves d’Òmnium Cultural

|

- Publicitat -

El cap de setmana del 8 i 9 de novembre, Òmnium Cultural organitza una trobada per a joves d’entre 18 i 25 anys amb l’objectiu d’oferir un espai de formació i reflexió i, alhora, de crear xarxa entre els socis d’Òmnium més joves i altres persones de la mateixa edat que encara no ho són però que simpatitzen amb els principis de llengua, cultura i país pels quals treballa l’entitat.

La trobada ha estat impulsada per un grup de socis joves d’Òmnium, interessats en generar una dinàmica de treball que animi a la participació dels membres més joves de l’entitat i sigui un punt de referència per al jovent del país.

Publicitat

Amb aquesta finalitat, s’ha preparat una programació que contempla espais de formació, d’intercanvi de coneixements i de lleure. Així, entre les activitats programades, s’hi troben diverses taules per reflexionar sobre temes d’actualitat, com ara els reptes del catalanisme, la cohesió social, l’activisme a la xarxa, o la cultura i els mitjans de comunicació.

També s’han preparat altres activitats per afavorir la coneixença i l’intercanvi d’experiències entre els participants durant els diferents moments de convivència del cap de setmana.

INSCRIPCIONS

El preu de la inscripció és de 20€ per als socis i 30€ per els no socis. Aquest import inclou les activitats i l’allotjament amb pensió completa a l’alberg juvenil de Coma-ruga (El Vendrell), lloc on es duran a terme les activitats. Podeu inscriure-us-hi a partir del 6 d’octubre trucant a Òmnium Cultural (93 319 80 50) de 10 a 14h i de 16h a 19h. Les places són limitades.

PROGRAMA

DISSABTE, 8 DE NOVEMBRE

10.00h. Arribada i esmorzar

11.00h. Presentació de la trobada
Amb: Roger Buch, membre de la junta d’Òmnium, i un dels joves del grup impulsor.

12.00h. Taula: Reptes del catalanisme
Amb Alfons López Tena, jurista i membre de la junta d’Òmnium i Vicent Sanchis, periodista i vicepresident d’Òmnium.

14.00h.Dinar

15.30h. Dinàmica participativa

16.00h. Taula: Cohesió social
Amb Jordi Sànchez, director de la Fundació Jaume Bofill, Eunice Romero, assessora en immigració de la vicepresidència de la Generalitat, i Lluís Cabrera, membre del col·lectiu Els Altres Andalusos.

18.00h. Pausa

19.00h. Taula: Activisme a la xarxa
Amb Vicent Partal, director de VilaWeb i Saül Gordillo, director de l’Agència Catalana de Notícies.

21.30h. Sopar

23.00h. Festa

DIUMENGE, 9 DE NOVEMBRE

9h. Esmorzar

10.00h. Taula: Cultura i mitjans de comunicació
Amb Carles Cuní, director del Grup Flaix i membre de la junta d’Òmnium; Oriol Soler, director del grup Cultura 03; i Àlex Gutiérrez, president de la Fundació Espai Català de Comunicació i Cultura (Escacc).

12.00h Conclusions de la trobada.

12.30h. L’experiència jove d’Acció Cultural del País Valencià i l’Obra Cultural Balear.
Amb: Toni Gisbert, coordinador d’ACPV i Tomeu Martí, coordinador d’OCB.

13.30h. Cloenda
Amb Jordi Porta, president d’Òmnium.

14.30h. Dinar

Publicitat

Opinió

Minut a Minut