Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Carta oberta a Jordi CAÑAS

|

- Publicitat -

Company CAÑAS,

T'escric en primera persona, tot i no tenir el dubtós plaer de coneixe't personalment, pel mateix motiu amb el qual tu ho fas al teus electors: la voluntat d'aproximació directa a l'individu.

Publicitat

Fa temps que he estat observant la balcanització de les teves declaracions, la kosovització del llenguatge emprat en la propaganda que uses dia si i dia també, la talibanització dels teus missatges polítics que pretesament volen promoure un país en bona concòrdia, del tot inadequades per a un dirigent polític honest fidel al savoir faire que es vanti de ser-ho.
 
Em vaig quedar astorat veient-te per la televisió sense fer escarafalls al compartir l'acte el proppassat “Dia de la Hispanidad” a la plaça Catalunya en la concentració del “Movimiento 12 de Octubre” amb manifestants neofeixistes i profranquistes.

Les teves “gràcies” en forma d'atacs permanents a tot allò que olori a independentisme o catalanisme nostrat han ofert darrerament diverses “perles” com:  “¡Os montaremos un Ulster que os vais a cagar!” “Golpistas que van en A8” “TV3 sigue con su misión de formación del espíritu nacional” “Unas plebiscitarias como las que quieren hacer en Catalunya son las que enaltecieron a Hitler” “ERC vol jugar a ser els Germans Musulmans” i ets l'afamat autor del fastigós hashtag #KukluxKat per titllar les iniciatives de caire catalanista.

No en teniu prou amb el suport explícit de mitjans espanyolistes que tergiversen la història de Catalunya com Intereconomía i intenten ridiculitzar bona gent castellanoparlant i immigrant del col·lectiu SÚMATE partidaris de la independència com 13 Televisión. Em mantinc contínuament esmaperdut pel tour moebià (sense fí) que feu tu i els teus adlàters per aquestes cadenes televisives i els altres mitjans de la caverna mediàtica castissa, abocant tota la bilis que sou capaços per atacar l'arrel dels sentiments i la dignitat del poble de Catalunya.
 
Ara sembla ser que diversos empresaris afins a la causa panunionista estan reunint recursos per aconseguir sumar més mitjans de comunicació partidaris de l'agitació propagandística contra el procés d'independència com Crónica Global. En ells hi intervenen prohoms de la defensa de la pàtria del dictador Franco com Francisco CAJA, que parla de la immersió lingüística referint-se a una “raça catalana!?” fregant la xenofòbia, i la ressentida Anna GRAU que acusa els mitjans catalans (entre ells TV3) d'obligar els tertulians a comentar els temes de forma teledirigida.
 
Tot això t'ho recordo perquè em sembla que el lema de la teva formació política Ciutadans “Mejor Unidos” és només una boutade, quelcom que us heu inventat de forma enginyosa per amagar realment el que preteneu: la continuació pels segles dels segles d'una Catalunya sota el jou espanyol, l'eliminació de la immersió lingüística, la folklorització de la llengua i cultura catalanes, el sotmetiment del benestar de la societat catalana al dictat de les decisions dictatorials de la Moncloa (o de les difamacions i intoxicacions del diari “El Mundo” que quasi és el mateix), convertint la Generalitat de Catalunya en una mena de McGestoria i poca cosa més.

Ja sé que tu provens de l'ala més reaccionària i pro-espanyolista del PSC. Potser els “barons castissos metropolitans” propensos al PSOE com Celestino CORBACHO i en José ZARAGOZA no et van saber donar allò que et pidolaven les teves gònades ultres. No et van deixar ascendir políticament dins el partit. I no van permetre realitzar o promoure dins les bases dels socialisme català una política demagògica, espanyolista i anticatalana, que és la que fas tan a gust a Ciutadans.

Tu i jo sabem perfectament que per molts subterfugis que vulguis fer, et surt de dins del teu cor “rojo y gualda” un lerrouxisme de fonaments atàvics que pretén desnaturalitzar la societat civil catalana. Penso que no ets tan hipòcrita ni cínic com per ignorar que els catalans ens sentim repudiats per certa part molt influent i amb molt de poder de la societat espanyola que forma part de la seva elit extractiva: polítics de tots els colors, la caverna mediàtica madrilenya, la inteligentsia ultra-dretana, la Conferència Episcopal, les grans corporacions, el lobby bancari, etc. Les nostres pretensions democràtiques són legitimes i basades en realitats mesurables (espoli fiscal, menysteniment de les nostres lleis i institucions, nul respecte a la llengua, costums i cultura nostrades, etc.)

Però deixa'm dir-te el que els catalans no farem mai.

Els catalans no ens dividirem en dues faccions (cosa que tu i els teus somieu en vista de les declaracions i accions que promoveu).

Els catalans no contestarem la vostra dialèctica diària amb la mateixa rancúnia que tu i els teus ho feu.

Els catalans no ens rendirem mai per assolir l'anhel de tot un poble: la independència.

Els catalans no deixarem mai de contestar, respectuosament, les vostres mentires i tergiversacions dels veritables fets quotidians que us desagraden del transversal moviment social cap a la independència.

Els catalans no permetrem que ens ofengueu més perquè hem de defensar la dignitat heretada dels nostres avantpassats.

Atentament,

Un ciutadà (no silenciós) de la Catalunya real.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut